DMI: Kold luft på vej til Danmark

22. januar 2019 06:49 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk

Der kan være meget tåget i de tidlige morgentimer.

Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, har tirsdag morgen udsendt et varsel for vejret den 22. januar 2019. Der er nemlig risiko for meget tæt tåge. Klokken 8 er varslet dog ikke længere aktuelt.

Det oplyser vagtchef ved DMI, Jesper Eriksen, tirsdag morgen til Newsbreak.dk.

– Det er et såkaldt risikovarsel, vi har udsendt. Det gør vi fordi der er risiko for sigtbarhed ned til under 100 meter. Lige nu har vi observationer på sigtbarhed til ned mellem 500 og 100 meter, men vi har alligevel udsendt risikovarslet, da der godt kan være steder, hvor sigtbarheden er endnu lavere, siger Jesper Eriksen, der understreger at tågen tirsdag morgen fortrinsvist ligger i den sydlige del af landet.

Tågen vil langsomt drive med vinden, der kommer fra syd og sydvest. Det vil sige at den tager en retning mod nordøst.

– Men hvor langt tågen flytter sig inden den opløses, er ikke helt til at sige. Til gengæld kan jeg berolige med at sigtbarheden vil stige i takt med at lyset bryder frem, siger Jesper Eriksen.

En kold dag og nat

Tirsdagens dagtemperaturer vil ligge lige omkring frysepunktet. Lidt paradoksalt bliver det varmeste sted i landet også Danmarks nordligste punkt.

– I Skagen vil vi få omkring 3 graders varme. Det er fordi der kommer lidt østenvind helt oppe i den nordligste del af Danmark. Men ellers vil temperaturerne generelt ligge lidt lavere, forklarer Jesper Eriksen.

Og det kolde vejr fortsætter. Natten til onsdag kommer vi langt ned i minus-temperaturerne.

– I nat kommer vinden nede fra kontinentet i syd. Det er kold luft, der bliver blæst op til os og jeg forventer at vi kommer ned på omkring 7 graders frost i området ved den dansk-tyske grænse. De kommende dage bliver vejret meget lig det, vi har nu. Det bliver koldt både om dagen og om natten. Der er ikke meget nedbør i udsigten men der kan til gengæld komme lidt sol. Når vi kommer frem til weekenden så kan det igen blive lidt varmere i forbindelse med nogle fronter, der skal passere. De giver nedbør, men om det er som regn,s lud eller sne er for tidligt at sige noget sikkert om, siger Jesper Eriksen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu