Endnu en sjaskvåd dag: Her kommer mest regn

22. maj 2019 05:15 | Af: Jeppe Bjerre Trans, jt@newsbreak.dk

Onsdag kommer ikke til at byde på skybrud af samme karakter som tirsdag - men det bliver dog stadig en særdeles regnvåd dag flere steder.

Del:

Som om tirsdagens voldsomme skybrudsvejr ikke var nok, så venter der for flere danskere endnu en dag i regnvejrets tegn med vejret den 22. maj 2019.

Det bliver dog ikke helt ligeså voldsomt som gårsdagens vejr, forsikrer vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI), Bolette Brødsgaard, til Newsbreak.dk.

– Der ligger allerede nu lidt byger i det jyske, som ligger rimeligt stille. Det regner ikke voldsomt, men fordi det ikke bevæger sig meget, kan det komme op på en del millimeter i løbet af dagen, siger Bolette Brødsgaard og tilføjer:

– Bygerne kommer til at bevæge sig langsom østover i løbet af dagen, så det er en god idé at tage en paraply med i dag – især fordi der ikke kommer særligt meget vind, så den kommer ikke til at blæse væk.

Vejret den 22. maj 2019: Op til 15 mm regn

Og netop på grund af den manglende vind, vil regnbygerne bevæge sig langsomt henover over landet, og der kan derfor falde forholdsvis store mængder regn enkelte steder.

– Jeg vil tro, at der kommer til at falde mest på Djursland og Fyn. Jeg vil gætte på, at der kan komme helt op til 10-15 millimeter regn de steder, siger Bolette Brødsgaard.

Dagens vind bliver let til jævn.

Opklaring sidst på dagen

Som regnvåd dansker kan man dog varme sig ved, at der senere på dagen bliver mulighed for at solen at se i hele landet ifølge DMI.

– Sidst på dagen klarer det op vestpå, hvor solen kommer frem – og det breder sig så til resten af landet, så der på Sjælland og på Bornholm kommer aftensol, siger Bolette Brødsgaard.

Dagtemperaturen kommer til at ligge på mellem 14 og 16 grader ifølge DMI.

I galleriet ovenfor kan du se gode tips til, hvordan du kan bruge de store mængder regnvand.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu