DMI: Høj sol over Danmark

23. februar 2019 06:32 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk

Weekendens vejrmenu byder på sol, varme og ikke megen vind.

DMI: Høj sol over Danmark
Mange vil nok bruge weekenden i det fri. (Foto: Scanpix)

Vejret den 23. februar 2019 viser sig fra sin bedste side, og vi kan se frem til en dag med masser af solskin og fine temperaturer for årstiden.

Nordjyderne må dog starte dagen med at føle sig snydt, da de vågner til skyer fra morgenstunden, lyder det fra Danmarks Meteorologiske Institut, DMI.

Det skal dog ikke forhindre resten af danskerne i at nyde det fine weekendvejr, lyder det fra DMIs vagthavende meteorolog Klaus Larsen:

– For ellers er der masser af solskin til alle, og temperaturer op mellem fem og otte grader. Bornholmerne må da nøjes med tre-fire grader, siger Klaus Larsen.

Vinden bliver svag til jævn fra syd og sydøst.

Det er et højtryk, der nu ligger over Polen og bevæger sig vestpå, der sender den milde luft mod Danmark.

Vejret bliver kun bedre

Søndag og resten af februar kan vi endda se frem til vejr, der bliver endnu bedre, lyder det fra Klaus Larsen:

– Søndag kan vi mange steder nå over de 10 grader. Nok især i Jylland, hvor vinden kommer hen ad lang et langt stykke, siger han.

Og det forårsagtige vejr varer ved februar ud, hvor resten af måneden også kommer til at byde på dagtemperaturer mellem 10-12 grader.

Det gode vejr kan vi primært takke vindretningen for, lyder Klaus Larsens dom:

– Det er betinget af vindretningen, når vinden drejer ned i syd og sydvest kan der tit være noget varme, der trækker op over – det har jo været lunt i en periode, hvor vi nærmest ikke har haft vinter, siger han.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu