DMI med fantastisk melding: Det bliver perfekt

23. juni 2019 07:11 | Af: Jeppe Bjerre Trans, jt@newsbreak.dk

Søndagens sankthansvejr bliver perfekt til bål, lover Danmarks Meteorologiske Institut.

Del:

Vejret den 23. juni 2019 bliver intet mindre end perfekt til bålafbrænding og fejring af sankthansaften.

Det fortæller vagthavende meteorolog ved DMI, Anja Bodholdt, til Newsbreak.dk.

– Det bliver en rigtig fin og dejlig søndag med svage vindforhold og masser af sol. Så det kan næsten ikke blive bedre i forhold til sankthans, siger Anja Bodholdt.

Dagens temperatur kommer til at ligge på omkring 18 til 23 grader og vinden bliver svag til let.

I galleriet ovenfor kan du se, hvilke forholdsregler du bør tage i forhold til sankthansbålet.

Vejret den 23. juni 2019: Næsten ingen vind

Temperaturen kommer dog til at falde en smule henimod aftenen, men det vil stadig blive forholdsvis lunt ifølge Anja Bodholdt.

– Ved 20-21 tiden i aften vil der stadig være mellem 15 og 18 grader, så det er stadig forholdsvis lunt, siger meteorologen.

Hun udelukker desuden, at vejret den 23. juni 2019 kommer til at byde på regn.

Fortsat flot vejr

Det flotte vejr kommer til at fortsætte ind i starten af næste uge ifølge DMI.

– Vi kommer til at se det samme billede vejrmæssigt i de kommende dage – bortset fra at temperaturen kommer til at stige yderligere. Især tirsdag og onsdag kan blive rigtig lune, siger Anja Bodholdt.

Fakta

Vi fejrer Johannes Døberen

Sankt Hans er en højtid for Johannes Døberen.

Johannes Døberen ar søn af præsten Zakarias og Elisabeth, som var i familie med Maria, Jesu mor. Han var efter de kristne kilder sin tids mest betydningsfulde vandreasket. I den egenskab døbte han Jesus i floden Jordan.

Johannes Døberen advarede kong Herodes Antipas mod at gifte sig med Herodias, hans bror Filips hustru, da det er en synd. Herodes arresterede Johannes Døberen, men anså ham for at være en hellig mand og var bange for ham. Det lykkedes Herodias at få sin datter Salome til at lokke kongen til at give sig Johannes Døberens hoved på et fad. Kongen så Salome danse og blev så betaget af hendes dans, at han lovede hende hvad som helst som belønning. Hun ønskede sig Johannes Døberens hoved på et fad. Kongen var nødt til at holde ord.

Døbte folk i Jordanfloden

Man kan læse om Johannes Døberen i de fire evangelier. Her fortælles det blandt andet, at han levede i Palæstina som omvendelsesprædikant. Han døbte folk i Jordanfloden for at vaske dem rene for deres synder og fortalte, at de skulle omvende sig, hvis de ville undgå dommen.

Johannes gjorde ikke forskel på høj og lav, når han tordnede dom, og derfor blev han upopulær i de høje cirkler. Han blev henrettet af Kong Herodes.

Men først og fremmest pegede Johannes Døberen på Jesus og hans betydning.

Oscar Wilde og Richard Strauss blev inspireret til skuespillet og operaen Salome over emnet.

Han har givet navn til højtiden Sankthans. Desuden har han lagt navn til en række kirker samt Sankt Hans Torv i København.

Kilde: Wikipedia og Bibelselskabet

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu