DMI: Nu bliver det ret vildt

23. oktober 2018 06:55 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk

Tirsdag kommer til at stå i blæsevejrets tegn.

For de stakler, der står tidligt op, viser vejret den 23. oktober 2018 tænder fra start – i store dele af landet både regner og blæser det.

Regnen hører dog efterhånden op i løbet af formiddagen i det meste af landet, lyder det fra Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, men vinden slipper vi ikke for.

Ifølge DMIs vagthavende meteorolog Anja Bodholdt bliver vejret den 23. oktober 2018 nemlig det, hun kalder “temmeligt blæsende”:

– Vi får mellem en hård vind og hård kuling fra vestlig retning, der langs kysterne kan nå op på vindstød af stormstyrke. En god gang efterårsrusk, kan man vist godt kalde det. Vinden begynder at aftage i løbet af i aften og i nat, men gennemgående et temmelig blæsende døgn, lyder det fra DMIs vagthavende meteorolog.

Vinden bliver kraftigst langs den jyske vestkyst, men op ad dagen vil også Nordfyn samt Sjællands nord- og vestvendte kyster mærke nogle solide pust, oplyser meteorologen.

Vejret den 23. oktober 2018: Ser man bort fra vinden, bliver det ok

Lykkes man med at finde et sted, hvor man kan opholde sig i absolut læ for den kraftige vind, så venter der faktisk en ganske pæn efterårsdag.

For vejret den 23. oktober 2018 byder på temperaturer på den pæne side af 10 grader, der ser ud til at kunne nå de 12 grader enkelte steder. Dele af landet vil endda få solen at se i eftermiddag, primært den nordøstlige del af landet, ligesom bygerne også forsvinder ud på formiddagen.

I de kommende dage vil vejret den 23. oktober 2018 stadig trække sine spor, lyder det fra Anja Bodholdt. For selv om den stormende vind vil aftage i løbet af i aften og i nat, så kommer man ikke udenom den de næste par dage heller:

– Det tager noget tid før vinden får lagt sig helt, både onsdag og torsdag vil vi stadig have en jævn til hård vind – så et par blæsende dage generelt, lyder det fra DMIs Anja Bodholdt.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu