ANNONCE

Nu kommer farlig hedebølge: Her rammer den

24. juli 2019 05:42 | Af: Jeppe Bjerre Trans, jt@newsbreak.dk

Onsdagens vejr vil i høj grad blive præget af den varslede hedebølge, der rammer flere steder i landet. DMI advarer om, at varmen kan være farlig.

Vejret den 24. juli 2019 kommer i høj grad til at stå i varmens tegn.

Den varslede hedebølge, der de næste dage vil ramme flere steder i landet, begynder nemlig i dag – og dermed er der udsigt til ekstremt høje temperaturer ifølge Danmarks Meteorologiske Institut (DMI).

Den høje varme er allerede nu begyndt sin fremfærd i Danmark, oplyser vagthavende meteorolog ved DMI, Klaus Larsen, til Newsbreak.dk.

– Allerede nu ligger temperaturen på de her 21 til 25 grader flere steder i landet, og den vil så langsomt stige i løbet af dagen, siger Klaus Larsen.

Vejret den 24. juli 2019: Varmest ved kyster

Det er ved kysterne, at den ekstreme varme kommer til at mærkes mest ifølge DMI.

– Især ved de vestvendte kyster kan det blive rigtig varmt, og nogle steder kan der godt komme over 30 grader, siger Klaus Larsen.

Generelt vil der ved havområderne komme til at blive mellem 25 og 3o grader varmt.

Få nok væske

Den ekstreme varme som vejret den 24. juli 2019 byder på, har fået DMI til at udsende et varsel om farligt vejr for flere områder i landet.

Artiklen fortsætter under videoen

– Det er primært, fordi det kan gå hårdt udover væskebalancen, når det bliver så varmt. Især ældre og personer, der er svækkede i forvejen skal være opmærksom på at få nok væske indenbords, siger Klaus Larsen.

I galleriet ovenfor kan du se, hvilke områder i lander, der bliver hårdest ramt af hedebølgen – samt hvilke personer, der skal tages særligt hensyn til i den ekstreme varme.

Fakta

Hedebølge

Der er tale om en hedebølge, når temperaturen tre dage i træk måler over 28 grader.

Man kan både tale om en regional og en national hedebølge.

I begge tilfælde gælder det, at over halvdelen af enten regionen eller landet skal have målt temperaturer over 28 grader tre dage i træk.

Kilde: DMI

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu