DMI chokerer: Så varmt bliver det

24. juni 2019 07:18 | Af: Jon Tolstrup Jensen, jj@newsbreak.dk

Hvis du elsker varmen, så har du god grund til at klappe i hænderne, hvad vejret den 24. juni 2019 angår. Men det ændrer sig.

Der sidder måske stadig en duft af bål i tøjet efter gårsdagens fejring af Skt. Hans – måske har du endda fri og ferie i dag. Studenterne bliver udklækket på stribe og Danmark er på alle måder sommerparat. Og hvis du er fan af de lune temperaturer og hyggeligt samvær i solen, så bliver vejret den 24. juni 2019 endnu en grund til at finde shorts og kjoler frem fra hylden.

Hos Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, kan de nemlig bekræfte, at mandag bliver endnu en af de dage, hvor man måske bør finde solcremen frem og huske at få rigeligt med læske.

– Det bliver en pæn dag, hvis man er til solskin og lune temperaturer. Det kan være lidt sløret med solen på grund af de mælkehvide skyer, men vi får temperature på 20 til 25 grader, så det er rart, siger Klaus Larsen, der er vagthavende meteorolog hos DMI til Newsbreak.dk.

Der findes dage, hvor man faktisk er glade for, at der ikke sker særligt meget. Og det er en af de dage hos DMI. Efter en periode med alt fra skybrud til superceller, så er mandag faktisk en af de dage på kontoret, hvor man kan slappe lidt af.

– Der sker ikke det store. Det er en tørvejrsuge, som vi har i vente, siger Klaus Larsen om vejret den 24. juni 2019.

Varme dage i vente – og dog

Selvom mandagen er dejlig afslappende og rar, så kan vejret de næste par dage faktisk blive endnu vildere, hvis man skal tro DMIs prognoser.

– Vi får mere varm luft de næste dage, hvor det i morgen, tirsdag, kan blive op til 28 grader. Onsdag kan det blive op til 30 grader, forklarer Klaus Larsen til Newsbreak.dk.

Og her er der nok en række fynboer og festivalgængere, der lige så stille begynder at klappe med armene, når man ved, at Tinderbox starter torsdag. Men her må DMI altså råbe lidt vagt i gevær.

– Der er lidt koldere vejr på vej. Det er stadig tørt, men det bliver mere blæsende. Men det er stadig forholdsvis pæne temperaturer, siger Klaus Larsen, der forklarer, at det bliver mellem 17 og 22 grader torsdag og fredag.

– Man kan godt komme op på 20 til 25 grader i weekenden igen, lyder det videre.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu