ANNONCE

DMI: -Her rammer regnen

26. april 2019 07:02 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk

Weekendvejret bliver en noget blandet fornøjelse - men fredag er der specielt ét område af Danmark, der kan få op til 23 grader.

Tørkeindekset har de seneste dage været faretruende højt, men de kommende dages vejr vil utvivlsomt betyde, at risikoen igen kan skrues noget ned.

Vi får nemlig 10-12 mm regn de fleste steder inden weekenden er ovre.

Det fortæller vagtchef ved Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, Klaus Larsen, til Newsbreak.dk.

Men der er også mulighed for høje temperaturer – især fredag på Nordsjælland. Her kan det blive helt op til 23 grader.

– Man kan sige at vejrudsigten for fredag og hen over weekenden er en meget blandet landhandel, siger Klaus Larsen.

Regn i vest og varme i øst

Fredag begynder skyet i stort set hele landet. Kun bornholmerne får glæde af solen lige fra morgenstunden. Ellers står den på regn og byger fra sydvest. Det rammer ifølge vagtchefen Sønderjylland, Fyn, Midtjylland og Østjylland i formiddags- og eftermiddagstimerne mens resten af landet først får glæde af regnen i aften- og nattetimerne.

– Temperaturerne vil generelt ligge på mellem 15 grader og 20 grader de fleste steder. Men i den nordlige del af Sjælland får vi op til 23 grader. Samtidig bliver vinden svag til jævn, forklarer Klaus Larsen.

Lørdag vender det

Lørdag vender billedet, så regnen fortrinsvist kommer i den nordlige og østlige del af landet. Til gengæld kan Sønderjylland og en del af Vestjylland få en del sol.

– Temperaturerne lørdag bliver lidt lavere end fredag, siger Klaus Larsen.

Endnu køligere søndag

Søndag bliver det igen lidt køligere. Temperaturen vil ligge på mellem 12 grader og 16 grader.

– Det er fordi en koldfront har passeret landet og på den anden side venter køligere vejr. Det betyder også, at vi i den kommende uge skal forvente temperaturer, der falder endnu mere, siger Klaus Larsen.

Regn til alle

Når weekenden er ovre forventer Klaus Larsen, at de fleste steder af Danmark har fået mellem 10 mm og 12 mm regn. Dog med undtagelse af Bornholm.

– Så uden jeg er ekspert i tørkeindeks, så må vi formode, at risikoen er banket noget ned igen langt de fleste steder. Men der er altså ikke meget udsigt til nedbør i den kommende uge, så måske det er en stakket frist, siger Klaus Larsen.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu