DMI: Det er bidende koldt derude

26. november 2018 07:16 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk

Det bliver en rigtigt, rigtigt kold start på ugen, melder DMI.

Det kan være en stor fordel lige at komme ud af døren et par minutter tidligere end vanligt – for vejret den 26. november 2018 er en iskold omgang, og der er mange rundt i det ganske, danske land, der nok lige skal skrabes fri for is og rim.

Temperaturerne har i løbet af natten sneget sig helt ned på minus seks grader, lyder det fra Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, mandag morgen. Det er i Karup, den laveste temperatur for vejret den 26. november 2018 er målt.

Det giver mandag morgen glatte veje i det meste af landet – noget, der har ført flere færdselsuheld med sig i løbet af den tidlige morgen.

Vejret den 26. november 2018: Pænt vejr – trods alt

Ifølge DMIs vagthavende meteorolog Martin Lindberg kan dele af landet i løbet af morgenen og formiddagen – specielt den nordjyske – opleve nogen eller en del lokal rimtåge, men senere klarer vejret den 26. november 2018 op i det meste af landet, lyder det fra meteorologen:

– Temperaturen stiger kun langsomt i løbet af formiddagen, så vi i eftermiddag kommer op på mellem 1 og 5 graders varme. Til gengæld blæser det ikke så meget, og vi kommer til at få nogen eller en del sol i dag, siger vagthavende meteorolog Martin Lindberg til Newsbreak.dk.

Til gengæld har meteorologen fundet endnu lavere temperaturer frem, til den nat, der venter. For Martin Lindberg forventer, at temperaturerne natten til tirsdag kan komme ned og ramme i hvert fald syv minusgrader. Samtidig advarer han mod, at der nok også kommer mere rimtåge:

– Men ellers bliver det klart og koldt, med temperaturer helt ned til syv minusgrader. De koldeste temperaturer får vi inde i landet, fortæller Martin Lindberg.

Så det er om at huske hue og handsker – og køre forsigtigt, når du bevæger dig ud i vejret den 26. november 2018.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu