ANNONCE

DMI: Nu sker der vild ændring af vejret

27. november 2018 06:56 | Af: Jon Tolstrup Jensen, jj@newsbreak.dk

Der er udsigt til, at vejret tager en helt ny drejning - og det kan betyde, at nattefrost snart er fortid.

Det har i den seneste tid været bidende koldt. Og bilister har nok bandet nattefrosten langt væk efter, at der særligt mandag var flere ulykker i trafikken – også med dødelig udgang. Men vejret den 27. november 2018 vil være en dag, hvor de fleste nok vil være glade. Der er nemlig positive udsigter.

Anja Bodholdt er vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut, også kaldet DMI, og her skaber prognosen en lettere begejstring.

– Det bliver rigtig flot vejr med sol, men de her skyer, vi har haft over natten, har gjort, at det ikke er blevet helt isende koldt i løbet af natten, forklarer Anja Bodholdt til Newsbreak.dk.

Og det varme nattevejr har gjort, at den vante nattefrost ikke har blevet helt så kold som den ellers kunne have været blevet.

Sidste omgang

I skrivende stund er vejret stadig koldt, mens vejret den 27. november 2018 bærer præg af, at der har været nattefrost. Men alt det vil ændre sig i løbet af formiddagen, mener den vagthavende meteorolog.

– I løbet af formiddagen vil vi snige os fri af frostgraderne. Samtidig vil det klare mere op. I øjeblikket ligger der skyer centralt i Jylland, nedover Fyn, øerne og Lolland-Falster. Jeg forventer sol til langt de fleste, forklarer Anja Bodholdt.

Og hvis du er træt af at skulle ise bilen af, strø salt på vejen og generelt forholde sig til en frossen cykellås, så kan du godt begynde at ånde lettet op. Der er nemlig udsigter til, at i dag vil blive dagen, hvor du lykkeligt kan tage afsked uden den første af morgenens bekymringer.

– Natten til onsdag er sidste gang i den her omgang, at vi får nattefrost, hvis man skal tro vores prognoser, forklarer Anja Bodholdt, der er vagthavende meteorolog.

Dagstemperaturen vil nå mellem frysepunktet og fire grader, mens der lokalt kan være forskelle. Der vil blive en svag til let vind fra øst til nordøst. Der kan stedvis ved kysterne være frisk vind, mens der lokalt kan være risiko for rimglatte veje i hele landet.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu