ANNONCE

DMI: -Der er mange usikkerheder i vejret

28. august 2019 07:11 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

Med en nat fuld af bulder og brag, bliver vejret den 28. august 2019 også en våd og grå omgang med muligheder for lokalt skybrud.

De fleste danskere har måske været nødt til at sove for åbne vinduer i nat, og det er forståeligt med de temperaturer, som er blev målt natten igennem.

– Vi har haft en lun nat med temperaturer på 16 til 20 grader. I Dragør blev der målt 20 grader, så vi har haft en tropenat, siger vagthavende ved Danmarks Meterologiske Institut (DMI) Mette Wagner til Newsbreak.dk.

Usikkert vejr

De kraftige regnskyl – og på sin vis også torden – som danskerne oplevet i nat, hvor særligt Jylland var hårdt ramt, fortsætter onsdag. Vejret den 28. august 2019 bliver gråt og vådt.

Men for DMI er det ikke nemt at forudse, hvordan vejret præcist arter sig.

– Der er mange usikkerheder i vejret. Det bliver skyet de fleste steder i landet med mulighed for regn- og tordenbyger, siger Mette Wagner.

Umiddelbart ser det på nuværende tidspunkt ud til at stort set hele landet rammes af byger, men at Sønderjylland har en chance for at gå fri.

Måske skybrud

Det er med at være opmærksom på vejret den 28. august 2019, fordi det kan ske, at der kommer lokale skybrud, som vi også så det tirsdag, særligt i området omkring Viborg i Jylland.

Artiklen fortsætter efter videoen.

– Det er ikke vurderet fra vores side, at der på nuværende tidspunkt er risiko for skybrud, men den fugtige luftmasse, som der skal til for skybrud, ligger stadig indover landet, siger Mette Wagner og fortsætter:

– Derfor kan jeg ikke garantere, at der ikke kommer skybrud eller hvor de popper op. Alle bør holde øje med vores vejrvarslinger.

Koldt vejr på vej

De seneste dage har vejret vist sig fra sin meget varme side. Det fortsætter onsdag med temperaturer mellem 23 og 28 grader, hvor der i Sønderjylland er chancer for helt op til 30 grader.

Temperaturer, der sniger sig op imod de 30, er dog ikke på prognosen for torsdag, hvor der er koldere vejr på vej.

DMI forklarer, at det forventes, at der indimellem de grå skyer i vejret den 28. august 2019, vil være mulighed for at se solen titte frem.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu