ANNONCE

Solen snyder: Snart falder der sne

28. marts 2020 07:47 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Det kan godt ske, du lørdag er stået op til solskin. Det snyder, for det er koldt - og snart vil sneen dale.

Sne har der ikke været meget af denne vinter, og det ændrer sig som sådan heller ikke i denne weekend. Det betyder dog ikke, at der rent faktisk ikke falder sne. For det gør der, hvis du spørger Danmarks Meteorologiske Institut (DMI).

Her fremgår det nemlig af den såkaldte syvdøgnsprognose, at der vil komme slud- og snebyger allerede lørdag aften, og det vil fortsætte gennem natten. Således kan flere danskere opleve lidt hvidt i morgentimerne søndag.

For selv om lørdag morgen er præget af mildt vejr og solskin, så er det faktisk allerede ganske koldt. Det vil gentage sig søndag nat og morgen. Af den grund kan det ske, at sneen også ligger til de morgenfriske.

Sol til mange

Efter den lidt kolde morgenluft lørdag – det har været noget nær nattefrost – bliver det en ganske tilforladelig dag med temperaturer op mod de 10 grader. 12 i Sønderjylland, påpeger Henning Gisselø, der er vagthavende meteorolog ved DMI.

– Mange får solskin allerede lørdag morgen, men øst for Lillebælt er det en noget mere skyet affære. Det bliver en god blandet dag, men der er sol til mange. Bornholm især, siger han.

Vinden tiltager dog i løbet af dagen, og den bliver let til frisk omkring nord, mens det ved kysterne kan trække op til hård vind. Det skyldes en svag koldfront, der langsomt passerer Danmark.

Senere kommer så et helt nyt frontsystem, som gør det ganske koldt.

Blæsende og koldt

Lørdag nat dannes et lavtryk over det sydlige Sverige, og det bevæger sig mod syd og sydøst. Det er ledsaget af slud- og snebyger, påpeger DMI. Henning Gisselø fortæller Newsbreak.dk, at det bliver en strid omgang.

– Det bliver blæsende og koldt med blæst fra nord.

Af samme grund kan der også ligge sne tilbage, når vi står op søndag. Simpelthen fordi det er så koldt. Det vil dog være mest sandsynligt i det østlige Danmark.

I begyndelsen af den kommende uge fortsætter kulden, men vinden skifter retning, og så bliver det noget mildere i vejret. “Men ikke varmt”, fastslår Gisselø.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu