ANNONCE

DMI: Der kan komme slud og sne

28. november 2019 07:45 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk

Men om det bliver liggende er meget svært at svare på.

Torsdag er den sidste gråvejrsdag i denne omgang.

Fredag, lørdag og søndag står den nemlig på klart vejr, solskin og meget kolde nætter. Der kan natten til fredag komme sne og slud.

Det fortæller vagtchef ved Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, Anja Bodholdt, til Newsbreak.dk.

– Det føles som om vi meget længe har kigget op på lave, tungthængende skyer, der har givet regnvejr. Men nu er det ved at være slut. Torsdag er sidste rigtige gråvejrsdag i denne omgang, siger Anja Bodholdt, der torsdag forventer dagtemperaturer på mellem 7 grader og 9 grader.

– Men allerede torsdag aften og natten til fredag passerer lavtrykket væk fra Danmark og det betyder, at vi får trukket en masse kold og klar luft ned over os fra nord. I den nordlige del af Jylland kan der dog stadig ligge lidt skyer natten til fredag og de kan give hvidt nedbør i form af slud eller sne. Men om det bliver liggende til fredag morgen, det er meget svært at sige. Det kommer an på, hvor meget vejtemperaturerne er kølet ned – og hvor meget der kommer, siger vagtchefen.

Så kommer solen

Allerede fredag formiddag skulle det være klaret så meget op i hele landet – med undtagelse af Bornholm – at solen bryder frem på en klar himmel.

– Samtidig blæser det dog meget op så vi får en jævn til hård vind. I Nordjylland og ned langs den jyske østkyst kan det blive med kuling og kraftige vindstød, siger Anja Bodholdt.

Frost om natten

Natten til lørdag – og natten til søndag for den sags skyld – bliver det koldt. Fra frysepunktet og ned til tre graders frost. Lokalt måske helt ned til fem graders frost.

– Lørdag og søndag vil dagtemperaturerne ligge på omkring fem grader. Det bliver en weekend med solskin. Søndag kan der dog godt komme en enkelt lokal byge, siger Anja Bodholdt.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu