ANNONCE

Her skal bilister passe ekstra godt på lørdag

28. november 2020 06:56 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Vejret den 29. november 2020 starter med et varsel for voldsomt vejr og fortsætter med temperaturer i den lave ende.

Vejret den 29. november 2020 byder på gråvejr med lav sigtbarhed. Det oplyser Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, til Newsbreak.dk.

Lørdag morgen er der endda udsigt til så kraftig en tåge, at DMI har udsendt et varsel om det. Det er gældende til lørdag klokken 10.00, og er i kategori 1.

Det betyder udsigt til voldsomt vejr, og den “meget ringe sigtbarhed i tågen gør at man bør bevæge sig ud i trafikken med stor forsigthed og holde afstand,” lyder det fra DMI på Dmi.dk/varsler.

Derudover bliver vejret den 29. november 2020 en dag med 4-5 graders varme og svag til let vind fra østlige og nordøstlige retninger.

Nattefrost

Hvis man skal tidligt ud og køre bil i weekenden, bør man være forberedt på, at bilens ruder måske skal skrabes fri for is.

Vagthavende meteorolog Dan Nilsvall fortæller Newsbreak.dk, at der er udsigt til ned til -2 grader natten til søndag, og at risikoen for nattefrost også er gældende for natten til mandag.

Det ser til gengæld ikke ud til, at det vil regne i de kommende nætter, og derfor er risikoen for nedbør, i form af eksempelvis slud, lille.

– Senere på ugen ser det ud til, at det kølige vejr vender tilbage. Der er en lille mulighed for slud i forbindelse med nattefrost sidst på ugen, siger Dan Nilsvall om vejret, der kommer i næste uge.

Prognoserne så langt ud i fremtiden er dog så usikre, at man hos DMI endnu ikke kan sige sig sikre på, at der falder nedbør i kombination med frostvejr.

Hvis der gør, bliver det dog en meget lokal omgang.

– Jeg tror ikke, vi skal forvente et landsdækkende hvidt snedække, siger Dan Nilsvall.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu