ANNONCE

Nyd det – snart kommer efteråret

29. september 2020 06:39 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

Vejret den 29. september 2020 viser sig fra to sider.

Vejret den 29. september 2020 er en del forskelligt, alt efter om man bor i den vestlige eller østlige del af landet.

Faktisk er det som om Danmark er inddelt i to, når man kigger på vejret, lyder det fra Danmarks Meteorologiske Institut, DMI.

Selv om der måske ikke bliver det flotteste solskinsvejr alle steder denne tirsdag, er det med at nyde det. For senere på ugen ændrer vejret sig markant. Se hvordan længere nede i artiklen.

Delt i to

– Landet er på en måde delt i to i dag, siger den vagthavende meteorolog ved DMI Lars Henriksen til Newsbreak.dk og fortsætter:

– I den østlige del vil der primært være nogen til en del sol, mens der også vil være tørt. I den vestlige del er der væsentligt flere skyer, og der kan komme regn hist og her.

Groft sagt betyder det altså, at de østlige egne af Danmark får det pæneste vejr, mens den vestlige del må tage sig til takke med gråvejr.

Temperaturerne ser fortsat fine ud for årstiden.

– Temperaturerne lægger sig mellem 14 og 18 grader. De højeste temperaturer er at finde i de østlige egne, siger den vagthavende meteorolog.

Der er en svag til jævn vind fra syd og sydøst denne tirsdag. Ved vestkysten kan det blive op til frisk vind.

Vejret den 29. september 2020 med en efterligning

På trods af at beskrivelsen af vejret den 29. september 2020 ikke lyder overdrevet godt, så er det altså med at nyde det mere lune og rolige vejr.

For snart kommer der til at ske en markant ændring, der får det til at ruske mere i træerne.

Først og fremmest kommer onsdag og torsdag til at minde om tirsdagens vejr, så der er lige et par dage endnu at nyde det i.

Men fredag sker den store ændring.

– Vejret bliver noget mere efterårsagtigt fra fredag. Det bliver mere blæsende og med nogen regn, siger den vagthavende meteorolog.

Der er dog fortsat usikkerheder omkring vejret i den kommende weekend.

– Weekendens vejr er stadig usikkert. Vi er sikre på, at det bliver mere blæsende, og at der kommer regn. Men mængden er meget forskellig, alt efter hvilken model vi bruger, siger den vagthavende meteorolog.

Selv om det ikke ser ud til at blive meget koldere, så understreger den vagthavende meteorolog, at der altså venter vejr, der minder om efterår i weekenden.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu