ANNONCE

DMI: Nu skifter vejret

3. februar 2020 07:28 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk

Advarer om udbredt frost

Det har ikke været meget, vi har set til vinteren endnu i 2020.

Men som prognosen tegner for vejret den 3. februar 2020 og de kommende dage, så får vi måske lidt mere af vejrets hårde side at se.

Ifølge vagtchef ved Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, Jesper Eriksen, så kan der de kommende dage – og ikke mindst nætter – nemlig ske flere forskellige ting.

– Hvis vi begynder med mandag morgen, så kan der i morgentimerne stadig være lokale rimglatte veje i den nordlige del af Jylland, på Nordsjælland og Bornholm. Ellers har vi rent temperaturmæssigt en mild dag i vente med temperaturer på mellem 4 grader og 8 grader, siger Jesper Eriksen.

Mandagen byder på perioder med nedbør. Det falder alt sammen som regn. Men i morgen, tirsdag, kan det ændre sig.

Normalt ville vi få sne

Natten til tirsdag bliver det mellem 1 grader og 5 grader. Det betyder, at ud på de tidlige morgentimer kan vi nærme os frysepunktet.

– I løbet af mandagen kan det blæse en del op. Det fortsætter ind i tirsdagsdøgnet med en jævn til hård vind fra nord og nordvest. Havde vi nu haft en normal vinter så ville det have betydet, at vi tirsdag fik en masse sne. Men fordi vandet rundt om Danmark er så meget varmere end normalt, så bliver det i stedet til regn og højest en lokal sludbyge, siger Jesper Eriksen.

Udbredt nattefrost

Natten til onsdag får vi udbredt nattefrost.

– Det kan blive ned til minus fire grader. Og de kommende nætter kan der også komme lidt nattefrost men det er klart natten til onsdag, hvor det ser ud som om vi alle bliver ramt. Til gengæld bliver resten af onsdagen med gode solchancer, siger Jesper Eriksen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu