ANNONCE

DMI: -Nu falder temperaturen

3. marts 2021 07:10 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Vejret onsdag starter tåget ud og ender i minusgrader

Vejret onsdag markerer afslutningen på nogle ret milde dage, og fra torsdag skal man være forberedt på et mærkbart vejrskifte, særligt om natten.

Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, fortæller, at onsdagen starter med at være tåget. Faktisk er der så tåget, at DMI har udsendt en såkaldt risikomelding for hele landet. En risikomelding betyder, at vejret kan blive farligt, og det betyder specifikt onsdag, at der er risiko for tæt tåge eller rimtåge med en sigtbarhed under 100 meter.

– Tågen letter ikke her til morgen. Vi skal regne med tåge, rimtåge eller dis i hele landet hele morgenen og et godt stykke op ad formiddagen, siger Martin Lindberg, vagthavende meteorolog ved DMI, til Newsbreak.dk.

Primært skyet dag

Når tågen endelig er lettet, bliver det fortsat svært at se meget til solen. Der vil ligge skyer over det meste af landet, undtagen i Nordjylland. Her får man mulighed for at se lidt til solen ud efter middagstid.

Vinden er svag til jævn, og temperaturerne vil onsdag ligge mellem 2 og 7 graders varme, mens temperaturerne natten til torsdag vil ligge mellem -1 og -3 graders varme.

Ifølge DMI tager vinden til i nat, mens der igen onsdag aften og nat er udsigt til tåge. Det er ikke i samme omfang som det, man står op til onsdag, men bilister skal alligevel være opmærksomme.

Vejrskiftet

Torsdag sker der så et skift i vejret. Det begynder sidst på natten, hvor vinden vil dreje i nordlig retning, og torsdag morgen vil en koldfront passere landet.

– Så falder temperaturen, siger Martin Lindberg.

Det betyder, at der torsdag er udsigt til mellem 2 og 6 graders varme, mens temperaturen natten til fredag vil ligge mellem -1 og -6 graders frost.

Ifølge DMI kan det blive endnu koldere end det, men det afhænger af, om det kommer til at blæse mindre, end man forventer.

Fredag er der udsigt til sol og tørt vejr, omend der i den østlige del af landet er risiko for enkelte sludbyger og temperaturer mellem 2 og 6 graders varme.

Ser DMI frem mod weekenden, er der på nuværende tidspunkt udsigt til skyet vejr og nedbør, muligvis slud, afhængigt af hvor koldt der er lokalt.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu