ANNONCE

Første gang i år: DMI melder om sne

30. januar 2020 07:25 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

I løbet af de kommende syv døgn meldes der om sne fra DMI - dog er det usikkert hvad omfanget bliver.

Har du længtes efter sneen denne vinter, så kan der være godt – omend kortvarig – nyt på vej. I den seneste vejrudsigt fra Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) meldes der nemlig om nedbør af den hvide slags.

Allerede tirsdag i den kommende uge kan der sammen med dagtemperaturerne mellem to og fem graders varme falde de første antydninger. Det bliver dog som slud eller tøsne, fremgår det af DMIs syvdøgnsudsigt.

Ikke uden betydning bliver det, at natten til onsdag som natten til tirsdag bliver en kold fornøjelse. Derfor er der ifølge DMIs foreløbige prognose udsigt til kolde dage onsdag og torsdag. Det er også her, der er udsigt til, måske, lokale snebyger.

Vagthavende meteorolog Jesper Eriksen fortæller dog til Newsbreak.dk, at det endnu er noget usikkert, hvor omfangsrigt, det bliver. “Det er helt sikkert, at det bliver koldere, men det er ikke helt sikkert, hvor meget, hvis noget, sne der falder”, siger han.

Omskiftelige dage

Inden det ventede snefald, der ganske vist kommer lidt sent denne vinter, kan vi se frem til en række dage med meget omskiftelige dage, fortæller den vagthavende. Det hele tager sin begyndeæse natten til fredag, hvor en koldfront maser sig på.

– Den her koldfront medfører en del regn og markante byger i nat, men der sover vi jo, så når alle vågner i morgen vil det faktisk være en overraskende varm dag med temperaturer mellem fem og syv grader, og det er jo usædvanligt på denne tid, siger Eriksen.

Fredag vil der endda være mulighed for kig til solen, men det bliver en kort fornøjelse, såfremt det sker, lyder det fra DMI. Som dagen skrider frem, tiltager skydækket også. Det samme gør regnen.

– Vinden kommer generelt fra vest- og sydvest, og det gør det meget fugtigt, siger Eriksen.

Vinden tiltager

Konkret for vejret den 30. januar 2020 kan det uddybes, at det i begyndelsen af dagen er en periode med skyer og regn – nogle steder direkte byger – og en en svag til frisk vind. Nogle steder mod syd op til kuling.

Temperaturerne er i den fine ende for en af de sidste dage i januar, nemlig fire til otte grader.

Ud på natten klarer det op fra vest, så bygerne indskrænkes til kun at være lokale – men samtidig tiltager vinden og drejer fra sydvest til vest. Generelt venter der nogle dage med meget svingende temperaturer.

– Det afgøres af en masse detaljer i vejret, siger Eriksen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu