ANNONCE

DMI: Regn med lyn og torden

4. september 2019 06:43 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk

Det bliver rigtig efterårsvejr - stort set hele ugen.

Hvis du synes, du onsdag er stået op til en grå og trist efterårsdag – så velkommen til resten af denne uges vejr.

Ifølge vagtchef Frank Nielsen, Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, så bliver både onsdag og i hvert fald frem til og med weekenden fuld af byger, kølige temperaturer og risiko for en omgang lyn og torden. Med vagtchefens egne ord:

– Det er ret efterårsagtigt her i begyndelsen af september. Men det kan jo pludselig vende til meget mildere vejr, lyder det med lidt håb i stemmen.

10-15 mm regn

Fra onsdag morgen og frem til torsdag morgen vil der i den vestlige del af Danmark falde mellem 10 mm og 15 mm regn. I resten af Danmark lidt mindre.

– Det skyldes en front, der kun langsomt i løbet af onsdag trækker fra Nordsøen og ind over Danmark. Det meste af nedbøren bliver smidt over den jyske vestkyst, siger Frank Nielsen til Newsbreak.dk.

Temperaturerne onsdag vil ligge op til 20 grader dér, hvor det bliver lunest. Ifølge Frank Nielsen er det i den sydlige del af Jylland. Resten af Danmark får op til omkring 18 grader.

Vinden frisker lidt op fra syd og sydvest, så vi får en jævn til frisk vind – ved kysterne op til hård vind.

Ud på aftenen klarer det op vestfra og temperaturerne i nat vil ligge mellem 8 grader og 13 grader.

Lyn og torden

Men allerede natten til torsdag sker der ting og sager, når kraftige byger med lyn og torden kommer op over landet fra syd.

– Det bliver nok mest i det sønderjyske, det kommer til at tordne, siger Frank Nielsen.

Trods de mange byger og udsigt til torden, så kommer solen også frem i løbet af ugen.

– Det bliver frem mod weekenden en god blanding af byger, regn og sol. Det bliver ikke meget varmere, men på de tidspunkter, hvor solen er fremme, kan det godt føles lidt lunere. Men helt ærligt: Det er lidt efterårsagtigt, siger Frank Nielsen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu