ANNONCE

DMI advarer: Risiko for rim- og isglatte veje i hele landet

5. december 2018 06:54 | Af: Jon Tolstrup Jensen, jj@newsbreak.dk

Der er udsigt til en glat morgen, hvor man skal passe på i trafikken.

Når man kigger på vejret den 5. december 2018, så kan man godt vænne sig til tanken om, at der er blæst og byger. Men skal man derimod ud i morgentrafikken, så kan man se frem til, at der vil være risiko for pletvis rim- eller isglatte veje i hele landet.

Hos Danmarks Meteorologiske Institut, der også kaldes DMI, følger man situationen tæt.

– I øjeblikket er der risiko for, at der kan være glat i det meste af landet. Temperaturen ligger alle steder over frysepunktet, men vi måler i to meters højde. Derfor vil man opleve, at vejene sagtens kan være omkring frysepunktet, så det skal man holde øje med, forklarer Anja Bodholdt, der er vagthavende meteorolog ved DMI.

Så skal man ud på vejene, bør man holde øje med forholdene.

En blandet pose bolsjer

Hos DMI forklarer Anja Bodholdt, at det langt fra kun er de glatte veje, som man skal holde øje med, når man kigger på vejret den 5. december 2018. Man skal nemlig også være opmærksom på, at der vil være en del regnbyger, samt en svag til frisk vind.

– Der er regnbyger, der strømmer ind over os fra Nordsøen og det jyske. Det er nået til Fyn og Sydsjælland på nuværende tidspunkt, siger Anja Bodholdt.

Men bygerne ser ikke ud til at være en pestilens, der tvinger danskerne i regntøjet hele dagen. Derimod vil man opleve, at det går lidt i sig selv.

– Det står på frem til middagstid, hvorefter der vil være færre og færre byger. Der vil være lidt og nogen sol. Men bor man i Nordjylland eller på Bornholm, så vil man opleve, at der er en del sol, siger Anja Bodholdt.

Frygter du for et værre blæsevejr, så kan den vagthavende meteorolog dog berolige dig – i hvert fald en smule.

– Der er ikke så meget vind, som man oplevede i går, tirsdag. Der blæste det væsentlig mere, siger Anja Bodholdt.

Der er temperaturer mellem 3 og 7 grader. Men vejret den 5. december 2018 kan i løbet af aftenen byde på slud, hvis man bor i Nordsjælland. Der er dog ikke udsigt til, at der vil være slud i hele landet.

 

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu