ANNONCE

Vejret vil byde på vilde temperaturforskelle

5. marts 2021 06:54 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Det afhænger rigtig meget af skyer, eller af manglen på samme

Dem, der står rigtig tidligt op for tiden, har nok bidt mærke i, at nattetemperaturerne kan være meget, meget lave. I Midtjylland er der fredag morgen eksempelvis ned til otte graders frost.

– Det er en kølig morgen, siger Klaus Larsen, vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut, til Newsbreak.dk.

Sådan vil det også være i den kommende nat, og natten til mandag, mens natten til søndag bliver en helt anden oplevelse.

Det handler om skyer, og manglen på skyer, og det har en stor indflydelse på, hvor koldt det bliver om natten.

En solrig dag

Den kolde torsdag nat og kølige fredag morgen bliver, som timerne går, afløst af lidt, ikke meget, lunere vejr. Klaus Larsen fortæller, at der er udsigt til mellem 2 og 7 plusgrader rundt i landet. Det bliver koldest i den nordlige del af Sjælland, da Kattegat fortsat er en kold størrelse.

– Luften skal et stykke ind over land, før den når at bliver varmet op, siger Klaus Larsen.

Fredag byder derudover på en smule vind, og det betyder, at man kan få en helt varm oplevelse ud af fredagens vejr, hvis man sørger for at placere sig i en stol i en solstråle, mens den skinner klarest.

Temperaturen svinger

Natten til lørdag er der igen udsigt til bidende frostvejr, til til -7 grader, og Klaus Larsen fortæller, at der er udsigt til både skyer og byger lørdag. Selvom temperaturen stiger med en grad eller to, følger vinden trop, og dermed kommer lørdag til at føles noget koldere end fredag.

Natten til søndag vil temperaturen ligge omkring frysepunktet. Klaus Larsen fortæller, at den store forskel i temperaturen, målt mellem to nætter i forlængelse af hinanden, skyldes et skydække over Danmark. Det holder på varmen.

Skyerne betyder til gengæld også, at søndagen bliver en grå omgang. Vejret klarer op fra nord mod syd i løbet af dagen, men det kommer ikke til at gå hurtigt.

– Den sydlige del af landet vil nok føle sig snydt for solen søndag, siger Klaus Larsen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu