ANNONCE

Det blæser op: Her er det værst

6. december 2019 06:38 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

Vejret den 6. december 2019 bærer præg af, at der torsdag nat var blæst med vindstød op til stormende kuling.

I vejret den 6. december 2019 skal man holde på hat og briller, for dagen starter blæsende ud. Det skyldes, at landet torsdag nat blev ramt af vind med vindstød af stormende kuling.

Selv om det rusker lidt i bilen på vej til arbejde, så skulle vinden aftage i løbet af fredag eftermiddag, lyder det fra Danmarks Meteorologiske Institut, DMI.

Dog ser vejret den 6. december 2019 noget vådt og gråt ud.

Blæsten aftager

De fleste bilister i morgentrafikken vil kunne mærke, at de skal holde ekstra godt ved rattet til morgen, for det blæser kraftigt.

Vejdirektoratet fraråder fredag morgen vindfølsomme køretøjer at køre over flere broer.

Dog er det ifølge DMI intet sammenlignet med vindstyrken natten til fredag.

– Det bliver en blæsende dag, men det værste blæst er aftaget. De kraftigste vindstød lige nu er at finde på Bornholm, siger vagthavende fra DMI Frank Nielsen til Newsbreak og fortsætter:

– Det er en frisk til hård vind, der er ind over landet som langsomt aftager.

Vådt i vejret den 6. december 2019

Foruden blæsende bliver fredagen også våd.

– Der kommer en del regn ind over landet, så dagen bliver med regn og dis og byger. Der kan være ophold i regnen, siger den vagthavende.

Dog er der ikke meget sol at forvente, for i løbet af aften- og nattetimerne bevæger et nyt regnvejr sig ind over Danmark.

Temperaturerne fredag bliver igen milde. I den vestlige del af landet lægger de mellem 10 og 11 grader, mens det øst for Storebælt bliver koldere med temperaturer mellem seks og syv grader.

Nyd lørdagen

Det ser dog ud til, at danskerne kan se frem til en rigtig flot lørdag.

– Når vi vågner op lørdag er det til en pæn og lys dag, hvor vi får solen at se. Det er en lørdag, der skal nydes, for allerede søndag kommer det til at regne i hele landet, siger Frank Nielsen.

Lørdagen bliver en smule koldere, end vi på det seneste har været vant til med ned til fem grader, mens det søndag bliver ned til syv grader.

– Men der er ikke noget vinterligt vejr lige foreløbig, siger den vagthavende.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu