ANNONCE

DMI med trist prognose: Her bliver det værst

6. september 2019 06:44 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk

Går du og håber på en varm sensommer, hvor du kan rende rundt i shorts og tshirt, så er der ikke meget hjælp at hente fra vejrguderne.

Regn, skyer, lidt sol og en hel del blæst.

Det er den vejrcocktail som vagtchefen ved Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, Anja Bodholdt, kan byde på for fredagens og weekendens vejr.

– I dag, fredag, begynder med sol mod øst – ellers står den på skyer og regn, der er på vej ind fra Nordsøen og den vestlige del af Jylland. Det bevæger sig ind over resten af landet og derfor får vi generelt set en skyet eftermiddag med regn i perioder, siger Anja Bodholdt fredag morgen til Newsbreak.dk.

Temperaturerne fredag kommer til at ligge mellem 13 grader og 18 grader – varmest på Bornholm.

Det kan imidlertid ifølge Anja Bodholdt blive en ret blæsende fredag.

– Vinden tiltager til jævn til hård fra sydvest – ved vestkysten op til kuling fredag eftermiddag. Fredag aften får vi formentlig regn i det mest af landet. I løbet af natten klarer det op vestfra med enkelte byger og aftagende vind.

Lidt lunere

Lørdag og søndag bliver det generelt lidt lunere med dagtemperaturer på mellem 15 grader og 18 grader.

– Forskellen på fredagens vejr og weekendens vejr er, at der både lørdag og søndag vil ligge et lavtryk hen over landet, der giver svag til let skiftende vind. Derfor får vi det lidt lunere og specielt lørdag giver det plads til nogen sol ind i mellem – men der vil også komme byger rundt omkring, siger Anja Bodholdt.

Søndag bliver Danmark formentlig delt rent vejrmæssigt.

– Der bliver dannet et lavtryk over Østeuropa, der bevæger sig mod nord. Det giver skyet vejr med regn og byger til Bornholm og måske den østlige del af Sjælland. Resten af landet kan få plads til sol og kun enkelte byger, siger Anja Bodholdt.

Det fortsætter

Et kig på vejret i den kommende uge giver ikke store forhåbninger om et snarlig skifte i vejret.

– I den næste uge fortsætter vi med samme vejrtype. Det bliver ustadigt med nogen lunde samme temperaturudsving, siger Anja Bodholdt.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu