ANNONCE

DMI i vild advarsel: Vindstød af stormstyrke

7. februar 2020 06:33 | Af: Jeppe Bjerre Trans, jt@newsbreak.dk

Der venter danskerne en særdeles blæsende weekend, advarer Danmarks Meteorologiske Institut.

Vejret den 7. februar 2020 byder helt bogstaveligt på stilhed før stormen.

Selvom DMI har udsendt et varsel om voldsomt vejr i flere dele af landet fredag morgen, er det nemlig for intet at regne imod, hvad der venter danskerne i weekenden.

Men det vender vi tilbage til.

(Artiklen fortsætter under videoen)

Først og fremmest starter dagen med et varsel om tæt tåge, oplyser vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut, Martin Lindberg, til Newsbreak.dk.

– Der vil stedvis være tæt tåge, som efterhånden vil lette i løbet af morgenen og formiddagen. Den sidste tåge vil formentlig være lettet i løbet af formiddagen i Vendsyssel, mens resten vil forsvinde allerede i løbet af morgenen, siger Martin Lindberg.

Varslet gælder fra klokken 3-9 fredag morgen og omfatter Vest- og Sydsjælland samt Lolland-Falster, København og Nordsjælland, Østjylland og Nordjylland, oplyser DMI.

Resten af vejret den 7. februar 2020 bliver skyet, tør og relativ mild.

Vejret den 7. februar 2020: Mulig storm på vej

Det bliver straks mere dramatisk, når det bliver søndag.

Der ligger nemlig et dybt og omfattende lavtryk og venter på danskerne, hvilket formentlig vil resultere i meget kraftige vindstød.

– Der kan komme rigtig kraftig blæst søndag. Det er ikke sikkert, at middelvinden helt kommer op på storm – men prognoserne viser stor risiko for vindstød af stormstyrke flere steder, siger Martin Lindberg.

Indtil videre har DMI udsendt et varsel om vindstød af stormstyrke for den vestlige- og nordlige del af Jylland.

– Men det sagtens være, vi udvider varslet. Det kraftige blæsevejr starter mod vest i løbet af formiddagen og bevæger sig så østover, så der kommer kraftig blæst til hele landet, siger Martin Lindberg.

I galleriet ovenfor kan du se, hvordan du er stillet forsikringsmæssigt i forbindelse med vildt vejr.

Fakta

Vindhastighed og vindstyrke

Vindhastighed
Betegnelse for den vandrette hastighed hvormed luftmolekylerne bevæger sig i forhold til omgivelserne. I meteorologiske sammenhænge angives vindhastigheden oftest som en middelværdi over 10 minutter og måles i m/s eller knob (sømil/time). Se også vindstyrke.

Vindstyrke
I modsætning til vindhastighed er vindens “styrke” også afhængig af lufttætheden og således et udtryk for den kraft, som en vindpåvirkning kan udøve. Vindstyrke måles i Beaufort.

Kilde: DMI

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu