ANNONCE

DMI: Koldt og vådt

7. januar 2021 06:34 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Byder på tre typer af nedbør og dermed også en vis risiko for trafikuheld.

Vejret torsdag bliver en kold, våd og vinterlig omgang. Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, melder om udsigt til tre forskellige typer af nedbør på skift, sne, slud og regn, og det kommer til at stille visse krav til bilister, der skal afsted torsdag morgen.

Regnvejret kan nemlig pludselig blive til både slud og sne, og Jesper Eriksen, vagthavende meteorolog fortæller, at der kan opstå farlige situationer i trafikken, hvis man ikke er opmærksom som eksempelvis bilister på vej til arbejde.

Mens DMI fortæller om dagens vejrudsigt, sner det i både Nord- og Østjylland, man forventer, at det vil stilne af i løbet af dagen. Det betyder også, at der ud på dagen er udsigt til solskin i disse dele af landet.

Generelt er der ikke noget, der tyder på, at nedbørsmængden kommer til at skrive sig ind i historiebøgerne for vejret den 7. januar 2021.

– Det er ikke de store nedbørsmængder. Vi tror på 1-5 centimeter, hvor der falder mest, siger Jesper Eriksen til Newsbreak.dk.

Han oplyser, at der torsdag morgen stort set ikke er sne at finde i hovedstadsområdet efter natten, mens der er udsigt til væsentligt mere sne i Roskilde. De lokale variationer er altså til at tage og føle på.

Temperaturerne vil torsdag ligge mellem 0 og 3 graders varme, og det er med til at sikre variation af nedbørsudbuddet i løbet af dagen.

– Det er derfor, nedbørsformen er så vanskelig at bestemme, siger Jesper Eriksen.

Vejret de kommende dage

Ifølge Jesper Eriksen ser det ud til, at de blandede nedbørsformer vil fortsætte, som resten af ugen forløber.

Dog ser det ud til, at temperaturerne vil stige, og dermed give noget mildere vejr på søndag.

Her forventer DMI mellem 2 og 5 graders varme landet over.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu