ANNONCE

DMI advarer: Slud og nattefrost rammer landet

7. november 2019 06:47 | Af: Jon Tolstrup Jensen, jj@newsbreak.dk

Vejret bliver en grel omgang, hvis man ikke er klædt på til det.

Torsdag er som dagene er flest i denne tid. Vejret den 7. november 2019 er der både risiko for slud, men også tæt tåge allerede fra morgenstunden.

Artiklen fortsætter under videoen.

Så hvis man troede, at vejret den 7. november 2019 skulle blive et lunt et af slagsen, så må man nok tro om igen – og smide et ekstra lag tøj på.

Newsbreak.dk har taget en snak med Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, omkring torsdagens vejr. Og de bekræfter de kedelige nyheder.

– Det starter temmelig skyet her til morgen, hvor der er lokale byger rundt omkring. Der ligger noget tåge i det sønderjyske, forklarer vagthavende meteorolog Klaus Larsen til Newsbreak.dk, inden han fortsætter.

– Det er ikke en voldsom tæt tåge i hele landet, men der ligger en forholdsvis tæt tåge ved nær ved grænsen til Tyskland.

Opmærksomme trafikanter

I denne tid, hvor nattefrost og kolde temperaturer nærmest er lige så naturligt som at drikke vand i løbet af dagen, så fristes man til at tro, at bilisterne vil blive særligt udfordret.

Og et af de første tegn er, at landets veje bliver saltet. Dette er blandt andet sket torsdag morgen, hvor Syd- og Sønderjyllands Politi har oplyst, at vejene fra Kolding og til grænsen saltes.

– Kør forsigtigt, skriver politiet på Twitter.

Hos DMI følger man udviklingen nøje.

– Der er så mange skyer, at vejtemperaturerne holder sig over frysepunktet, men der kan være stedvis rimglatte veje, som man skal holde øje med, siger Klaus Larsen til Newsbreak.dk.

Vinteren kommer

Men som om at torsdagen ikke i forvejen var et hæftigt sammensurium af alle typer vejr, så er der endnu mere i vente, forklarer den vagthavende meteorolog.

– Der kan være slud i det nordjyske. Det vil dog smelte hurtigt, vurderes det.

Og kigger man endnu længere frem, så skal man altså passe på, når weekenden banker på døren.

– Der er risiko for nattefrost i weekenden, forklarer Klaus Larsen.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu