ANNONCE

Sjaskvådt varsel fra DMI: Her kommer skybrud

8. august 2019 05:56 | Af: Jeppe Bjerre Trans, jt@newsbreak.dk

Flere dele af landet kan risikere at få en ordentlig omgang vand torsdag.

Hvis man nu håbede på, at vejret den 8. august 2019 ville blive en tør og solrig dag – for eksempel fordi man er på festival – kan man desværre godt tro om igen.

Der venter nemlig danskerne en særdeles våd dag.

Faktisk kommer det til at regne så meget, at Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) har udsendt både en risikomelding og et varsel om skybrud.

Det oplyser vagthavende meteorolog ved DMI, Bolette Brødsgaard, til Newsbreak.dk.

– Det kraftige regnvejr er allerede startet syd for grænsen og bevæger sig op gennem landet sydfra. Bygerne vil generelt passere ret hurtigt henover landet, så man vil helt sikkert blive våd, men det er langt fra sikkert, man vil komme op på en mængde, der kan kategoriseres som skybrud, siger Bolette Brødsgaard.

Mest regn mod nord

Dog er der risiko for, at skyerne vil være mere stillestående i Nordjylland, og derfor DMI borgere i den del af landet til at tage ekstra forholdsregler.

– Der kommer til at lægge sig et lavtryk i den nordlige del af Jylland, som gør, at skyerne kommer til at stå mere stille. Og så kan vi altså komme op på større regnmængder de enkelte steder, siger Bolette Brødsgaard.

Varslet for Nordjylland gælder fra klokken 14 til klokken 21.

Vejret den 8. august 2019: Skidt festivalvejr

De mange gæster på Smukfest i Skanderborg får heller ikke hjælp af vejrguderne med vejret den 8. august 2019.

– Der vil formentlig være torden i mange af bygerne, og det vil også blæse op, når en byge passerer. Så det er ikke som sådan godt festivalvejr, kan man sige. Det er i hvert fald en god idé at sætte en ekstra pløk i teltet og sørge for at have godt med skiftetøj med, siger Bolette Brødsgaard.

Hun oplyser dog, at det værste vejr vil komme i dagtimerne.

– Det ser ud til, at vejret vil stabilisere sig en smule i løbet af aftenen, så det hjælper måske en smule på det, siger meteorologen.

Dagtemperaturen kommer til at ligge på cirka 20 grader.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu