ANNONCE

Lørdagsvejret er mest mildt målt mod søndagens

8. februar 2020 06:56 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Vejret den 8. februar 2020 er på sin vis en forsmag på det, der venter søndag. Her bliver det endnu mere vådt og blæsende end lørdag.

For mange danskere er det vinterferie, og for mange børnefamilier kan det være, at vejret den 8. februar 2020 kommer til at give lidt kuller.

Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, oplyser, at dagen bliver blæsende og våd her og der.

Det er dog intet at regne for det vejr, der kommer søndag eller i den kommende uge. Spørgsmålet er derfor, om man alligevel skal se at få afviklet forskellige udendørsaktiviteter, mens vejret den 8. februar ikke direkte modarbejder en.

– Vi får en pæn solskinsdag. Men efterhånden bliver det noget blæsende, og ud på eftermiddagen bliver det mere skyet. Der kan komme lidt regn i Jylland, og det vil bevæge sig videre i løbet af aftenen og natten, siger Klaus Larsen, vagthvavende ved DMI, til Newsbreak.dk.

En forsmag

Vejret den 8. februar 2020 byder altså på solskin og blæsevejr, og det lyder jo ikke dårligt. Nej, men det er også kun en forsmag på søndagens vejr.

– Søndag starter skyet med en hel del regn. Vi forventer, at der kommer op til 15-20 millimeter regn rigtig mange steder, siger Klaus Larsen.

Et normalt regnvejr vil give 5, 7 eller måske 10 millimeter vand.

– Det er et pænt regnvejr, siger Klaus Larsen til Newsbreak.dk.

Derudover tager vinden til. DMI har udsendt varsel for vindstød af orkanstyrke i hele den mest nordlige og generelt vestlige del af Danmark, og der er risiko for forhøjet vandstand i blandet andet Limfjorden.

– Der kommer det til at blive et større problem, siger Klaus Larsen.

Med det i tankerne, virker vejret den 8. februar 2020 til at blive helt mildt. Det bliver dog hverken tørt eller vindstille, og man skal derfor være godt forberedt, hvis man vil ud og nyde vinterferien i dag.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu