DMI: Her skal du passe på tæt tåge

8. november 2018 06:53 | Af: Jeppe Bjerre Trans, jt@newsbreak.dk

I den østlige del af landet er der her til morgen udsendt et varsel om "voldsomt vejr" på grund af den tætte tåge.

Som det efterhånden er blevet kutymen for denne uge, har Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) advaret om, at vejret den 8. november 2018 starter særdeles tåget.

Faktisk har denne morgens tætte tåge fået vejrtjenesten til at udsende et varsel om “voldsomt vejr” for Sjælland, Lolland-Falster og Bornholm på grund af den meget lave sigtbarhed.

Men der er dog tåget flere steder i landet fra morgenstunden, fortæller vagthavende meteorolog ved DMI, Mette Wagner, til Newsbreak.dk.

– Der er stedvis sigtbarhed på under 100 meter, og jeg har også set, at der på Bornholm har været sigtbarhed på under 50 meter. Men der er også forholdsvis tåget i Nordjylland og på Djursland, siger Mette Wagner.

Varslet om voldsomt vejr gælder indtil klokken 12.00 for Sjælland og Lolland-Falster. For Bornholm gælder det indtil klokken 16 ifølge DMI.

Vejret den 8. november 2018: Skyet dag

Senere på dagen passerer en koldfront langsomt gennem landet, som sørger for, at den tætte tåge forsvinder for en stund.

– Skyerne får efterhånden presset tågen væk, og så venter der en forholdsvis skyet dag til hele landet. Bortset fra på Bornholm, hvor der kommer til at være tåget hele dagen, siger Mette Wagner.

Dagens temperatur kommer til at ligge på omkring 10 til 13 grader.

– Så det bliver relativt lunt, som meteorologen siger.

Tåget igen fra i aften

Det skyede vejr varer dog ikke ved og fra i aften, skal man igen forberede sig på lav sigtbarhed, hvis man skal ud i trafikken.

– Jeg forventer, at der fra i aften kommer tæt tåge igen, siger Mette Wagner.

I galleriet ovenfor kan du se de seneste vejrprognoser og varsler fra DMI.

I denne artikel kan du se gode råd til, hvordan du kører i tåge:

Laver du også denne livsfarlige fejl? Sådan kører du i tåge

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu