ANNONCE

Sådan bliver vejret i dag

9. januar 2021 06:49 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Vejret den 9. januar 2021 bliver rimelig fredeligt. Udsving sker i form af småtterier, og i den kommende tid bliver det ikke meget anderledes.

Vejret den 9. januar 2021 byder samlet set på et overgangsdøgn. Overgangen går fra det frostkolde og våde til noget lidt varmere og ikke nødvendigvis mere tørt.

Ser vi længere ud i fremtiden, bliver Danmark placeret lidt i et grænseland mellem to vejrtyper, og det er ikke sikkert, hvilken type vi kommer til at opleve mest af.

Vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, Trine Pedersen, fortæller Newsbreak.dk, at vejret den 9. januar 2021 starter ud med at være ganske skyet med mulighed for nedbør i “alle former” rundt i landet.

Som dagen skrider frem, tager tørvejret over, og temperaturerne kommer til at ligge mellem 0 og 3 graders varme.

– Solen får lov til at bryde gennem skyerne. Sidst på eftermiddagen til starten på aftenen kan der være risiko for, at der kommer noget tåge, især i Jylland, siger Trine Pedersen til Newsbreak.dk.

Som aftenen tager over, og natten trænger sig på, tager vinden også til. Den bliver let til frisk, på kysterne op til hård, og temperatuerne i nat komme til at variere en del.

Vejret den 9. januar 2021 byder i nat på ned til tre graders frost, måske endda koldere, i de østlige egne, mens der i den vestlige del af landet er udsigt til op til tre graders varme.

Et grænseland

Søndag byder på skyer, regn og mærkbare skyer, og 2 til 6 graders varme, altså ikke i nærheden af frysepunktet.

Trine Pedersen fortæller, at vi i den kommende uge havner i et grænseland, hvor Danmark enten får vejret fra det kolde nord eller fra den mere milde sydvestlige del af Europa.

Det betyder også, at der kan være dage, hvor vejret vil føles mildt, og andre dage hvor det føles mere vinterligt.

– Det ser ud til, at der er mulighed for kolde frostdage, men det kan sagtens ændre sig, siger Trine Pedersen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu