ANNONCE

DMI lover bemærkelsesværdigt vejr

9. november 2020 06:34 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk

Bemærkelsesværdigt kedeligt vejr, vel at mærke.

Vejret den 9. november 2020 kan ligne starten på en omgang Groundhog Day – for dagens udsigt kan stort set kopieres og sættes ind igen resten af ugen.

Vejret bliver nemlig bemærkelsesværdigt i uge 46 – bemærkelsesværdigt kedeligt, lyder det fra Danmarks Meteorologiske Institut, DMI:

– Vi kommer til at have det her overskyede, grå, stille novembervejr, der kommer til at præge hele ugen, lyder det mandag morgen fra DMIs vagthavende meteorolog, Bolette Brødsgaard.

Det ensformige vejr, der i parentes bemærket dog er decideret lunt for årstiden, skyldes ifølge meteorologen et højtryk over Polen og Tjekkiet, der holder vejret i skak:

– Og det gør, at vi får nogenlunde det samme vejr hen over hele ugen, siger Bolette Brødsgaard.

Vejret den 9. november 2020: Gråt og lunt

For at opsummere ugens vejr bliver det gråt, lunt og tæt på vindstille.

Skyerne vil stort set hele tiden ligge som en tung dyne hen over landet – vejret den 9. november 2020 giver dog mulighed for enkelte solstrejf – og det vil samtidig betyde, at nattetemperaturerne også holdes oppe:

– Vi går ind i en periode, hvor det bare bliver skyet – og kan dryppe lidt. Men ikke alle dage, og ikke store nedbørsmængder. I dag tørt og måske et lille kig til solen, hvis man er heldig. Ellers bliver det 8-10 grader og en stille vind – svag til jævn fra sydøst, siger DMIs Bolette Brødsgaard.

Nattetemperaturerne vil i perioden ligge på 5-8 grader.

Tilbage til normalen

Først i løbet af næste uge, uge 47, ser vejret ud til at kunne ændre sig en anelse.

-Her kan højtrykket måske – endelig – svækkes så meget, at de fronter, vi altid har liggende oppe ved Island og Grønland, kan komme ind over landet – det vil i så fald betyde regn og en kraftigere vind fra vestlig retning, siger Bolette Brødsgaard.

I mellemtiden kan man glæde sig over, at der er rig mulighed for at ordne det sidste havearbejde – og det er også noget nemmere at vælge den rette påklædning, når vejret ikke spiller en så mange puds.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu