DMI: -Vi bliver nødt til at opjustere varsel

15. februar 2020 07:40 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Flere steder vil givetvis igen blive ramt af stormflod og kraftig blæst. Det får DMI til at advare.

Den seneste tid har været præget af en række kraftige blæsevejr, og det ser desværre ud til at fortsætte – med alt det indebær, lyder meldingen fra Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) lørdag.

(Artiklen fortsætter under videoen)

Således varsles der allerede nu kraftig blæst natten til søndag, og det forventes at blive ved helt ind til søndag aften. Det er dog ikke det værste, lyder det fra Bolette Brødsgaard, vagthavende meteorolog.

– I løbet af lørdag er vi nok også nødt til at opjustere vores varsel til at gælde stormflod. Den kraftige blæst vil få vandstanden til at stige ganske meget igen, lyder meldingen.

Det forventes at ramme mandag morgen, og DMI har allerede taget notits af netop det og skrevet følgende på sin hjemmeside:

Den kraftige vind fra sydvest kan ligeledes resultere i forhøjet vandstand ved Vadehavet (240-270 cm), Centrale Vestkyst (190-220 cm) og efterhånden også i den vestlige del af Limfjorden (120-160 cm)

– Heldigvis tyder det ikke på, at det bliver så langvarigt et blæsevejr som sidste gang, siger Brødsgaard til Newsbreak.dk.

Som det tager sig ud lørdag morgen er der udsigt til kraftig vind og vindstød af stormstyrke over det meste af vestkysten med blæst mellem 25 og 28 meter i sekundet.

For den øvrige del af Danmark gælder det, at der er risiko for det samme.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu