DMI: Vi havner i den sjældne ende

12. oktober 2017 07:34 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Der er noget at se frem til.

“Hold på hat, stok og briller”.

Sådan lyder opfordringen fra Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) torsdag morgen. Årsagen er ikke overraskende en god gang voldsom blæst, der er på vej ind over land og forventes at ramme den jyske vestkyst allerede i løbet af morgentimerne. Hvad du så samtidig ikke nødvendigvis har opdaget var et meget kraftigt regnvejr, der skyllede ind over Jylland. Det bevæger sig nu østpå og vil for resten af dagen være mere bygepræget.

Det er meldingen fra Frank Nielsen, der er vagthavende meteorolog hos DMI her til morgen. Han fortæller til Newsbreak.dk, at der stensikkert kommer voldsom blæst i løbet af dagen. Til gengæld har han også en trumf i ærmet – den kommer vi til. Det er den såkaldte sjældenhed, artiklen er opkaldt efter.

Mulige stormstød

Allerede ved nitiden torsdag varsler DMI risiko for vind så kraftig, at den når grænseværdien for vindstød af stormstyrke i områderne Læsø, Jammerbugt, Thisted, Holstebro, Lemvig, Ringkøbing-Skjern, Frederikshavn og Hjørring.

Det betyder altså mellem 25 og 28 meter i sekundet.

Samme risikovarsel gør sig gældende for Nordvestsjælland, Samsø, Slagelse, Halsnæs, Gribskov og Norddjurs. Her forventes vinden at nå ved 11-tiden, mens der for 14-tiden er udsendt risikovarsel for Bornholm, der jo altså – lad os være ærlige – ligger lidt langt væk østpå.

– Der bliver noget rusk og noget riv. Blæsende bliver det godt nok, siger Frank Nielsen, der dog ikke er på nippet til at opgradere risikovarslet til et decideret varsel.

Småregn og supersol

Selv om torsdag bliver en regnfuld affære, så er der allerede fredag bedring forude. Umiddelbart lyder forklaringen fra Frank Nielsen, at der er noget varme, der forsøger at presse sig tilbage over Danmark.

– Så der er varm luft til weekenden. De mange skyer gør også en del for nattemperaturerne, der bliver en del højere, fordi skyerne holder på varmen, siger han.

Søndag og mandag bliver dog en helt ekstraordinært god start på skolernes efterårsferie, der finder sted i uge 42.

– Den sidste dag i weekenden er måske en god dag at opholde sig i det sønderjyske på, for hvis solen får lov at mase sig i gennem, kan vi godt ramme 20 graders varme. Mandag gælder det for hele landet. 20 grader midt i oktober er bestemt i den mere sjældne ende, siger Frank Nielsen.

– Vi skal bare lige gennem lørdagen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu