ANNONCE

DMI: Voldsomt vejr kan være på vej – her kan det ramme

5. juni 2020 14:48 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

For fredag aften og frem til lørdag kan der være risiko for voldsomt vejr, advarer DMI.

Juni-vejret har allerede på den første uge af måneden ændret sig en del. Fra ugens start var der så høje temperaturer, at det blev vurderet til at være en officiel sommerdag.

Det solrige sommervejr fortsatte dog kun et par dage, indtil der fra onsdag skete et stort skifte i vejret. Det resulterede i en del vådt vejr torsdag.

Men danskerne skal da ikke snydes fredag, for Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, har udsendt en risikomelding, der byder på kraftig regn.

Risiko for kraftig regn

Fra fredag den 5. juni 2020 omkring klokken 21.00 og frem til lørdag den 6. juni 2020 klokken 05.00 kan der lokalt være risiko for, at der falder mellem 25 og 35 millimeter regn.

Regnen kan også være ledsaget af torden.

Det er dog ikke i hele Danmark, at der er risiko for den slags nedbør. Det er den vestligste del af landet, der er mest udsat. DMI angiver, at risikomeldingen gælder for Sydvestjylland, Billund, Thy og Mors, Vestjylland, Haderslev, Tønder, Herning og Skive.

Pas på oversvømmelser

De store mængder vand, der kan falde fra fredag aften, kan have store konsekvenser.

Derfor skal danskere være opmærksomme på lavtliggende områder som eksempelvis kældre, vejbaner og viadukter, da de kan blive oversvømmet. Ligeledes kan de store mængder vand give risiko for strømafbrydelser.

Risikomeldingen kunne også give anledning til at tjekke tagrender, nedløbsrør og afløbsriste ved dit hjem. Sørg også for at lukke vinduer og døre inden regnen begynder at falde.

Skal du ud at køre fredag aften eller natten til lørdag i områder, hvor der kan falde kraftig regn, skal du være varsom over for akvaplanning. Husk også på ikke at køre ud i vand, hvor du ikke kan vurdere dybden.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu