DMIs tænderklaprende melding: Et regulært kuldechok på vej

16. oktober 2018 15:46 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

I Danmarks Meteorologiske Instituts femdøgnsudsigt ses det tydeligt, at særligt én nat bliver voldsomt kold.

Efter nok et par dage med solidt vejr nærmest sommerligt her, mens efteråret egentlig er i gang, så venter der lidt af et kuldechok rundt om hjørnet, afslører Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) i sin femdøgnsprognose.

Rent faktisk ser det stort set ud som om, det kommer væltende ud af det blå, når torsdag skal blive til fredag. Natten til onsdag kan vi forvente omkring 10 grader, mens natten til fredag pludselig dumper helt ned på sølle to-tre grader, siger vagthavende meteorolog Jesper Eriksen til Newsbreak.dk.

Han forklarer det med en ny koldfront.

– Den ruller ind over os, faktisk allerede natten til torsdag, så vi står faktisk op til en helt anden luftmasse torsdag, siger han.

I takt med at vinden så skifter retning, tager temperaturen altså det kraftige dyk. Se blot femdøgnsoversigten i galleriet over artiklen. Dramatisk dyk, ligner det. Noget tyder desuden på, vi godt kan vænne os til, at indian summer er forbi.

– Kigger vi lidt længere frem i krystalkuglen, så ser det ud til, at vinden bliver noget kraftigere i næste uge, og dermed bliver det også en del koldere, så det kommer for alvor til at blive efterår, siger Eriksen.

De kommende dage bliver endog ganske omskiftelige med skyer, solskin og temperaturer, der svinger, som vinden blæser.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu