Dobbelt op på Robert-priser til Trine Dyrholm

28. februar 2013 22:35 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Dobbelt op på Robert-priser til Trine Dyrholm
Billede mangler

Skuespillerinden Trine Dyrholm er både god til at spille hovedroller og til de mindre biroller. Sådan er i hvert fald vurderingen fra Danmarks Film Akademi, der torsdag aften uddelte årets Robert-priser.

 

Prisuddelingen blev vist på TV 2, og her kunne seerne altså følge med, da Trine Dyrholm både vandt prisen for bedste kvindelige birolle for sin portrættering af enkedronning Juliane Marie i »En Kongelig Affære« og prisen for bedste kvindelige hovedrolle for sin medvirken i Susanne Biers »Den Skaldede Frisør«, skriver tv2.dk.

Hovedrolleprisen blev dog delt med Bodil Jørgensen, der blev hædret for sin rolle som Gudrun Fiil i »Hvidstengruppen«.

I mændenes afdeling var det Søren Malling, der modtog prisen som årets mandlige hovedrolle for sin medvirken i filmen »Kapringen«, der handler om et skib, der bliver besat af pirater ud for Somalias kyst. På den måde undgik filmakademiet også en mulig broderlig strid – skuespillerne Mads og Lars Mikkelsen var således begge også nomineret i samme kategori. I birollekategorien var det Mikkel Boe Følsgaard, der løb med æren for sin præstation som Christian VII i »En Kongelig Affære«.

Også DR-dramaserien »Forbrydelsen« blev ifølge tv2.dk beriget med flere priser for sin tredje sæson, der sluttede i efteråret. Den vandt således prisen for årets TV-serie og også publikumsprisen for årets TV-serie. To af de mest fremtrædende figurer i den seneste sæson af serien blev også hædret: Hovedrolleindehaver Sofie Gråbøl, der spiller Sarah Lund, blev hædret som årets kvindelige hovedrolle i en TV-serie, mens hendes makker, Nikolaj Lie Kaas, vandt i mændenens TV-serie-kategori. Endelig fik Olaf Johannesen, der spillede statsministeren, prisen for årets mandlige birolle i en TV-serie.

Det blev gidseldramaet »Kapringen«, der vandt prisen for årets film.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu