ANNONCE

Dobbelt takst: 137 blitzet ved vejarbejde

25. august 2020 22:05 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

En del af dem risikerer at miste kortet i et eller andet omfang.

Dobbelt takst: 137 blitzet ved vejarbejde
Politiet meddeler, at man agter at fortsætte målingerne i den kommende tid. Genrefoto: René Lind Gammelmark.

Vejdirektoratet kører for tiden en kampagne, der skal få bilister til at sænke farten ved vejarbejde. Noget tyder på, at kampagnens budskab ikke er trængt ind hos alle bilister, i hvert fald ikke på Sjælland, hvor Midt og Vestsjællands Politi talte til 137 på 90 minutter.

Politikredsen skriver i døgnrapporten, at man havde opsat en fotovogn ved Karlslunde rasteplads på Køge Bugt Motorvejen.

Her må man normalt køre 110km/t, men da der er vejarbejde, er fartgrænsen midlertidigt nedsat til 90km/t. Derudover er antallet af vognbaner barbereret ned fra fire til to forbi vejarbejdet, alt sammen noget, der var afmærket med skilte og skiltevogne, skriver politiet.

137 bilister blitzet

På 90 minutter passerede 982 bilister politiets fotovogn, og i den periode blev 137 bilister blitzet, fordi de kørte for hurtigt.

Otte af disse kørte så meget for stærkt, at de risikerer en betinget frakendelse af kørekortet, ifølge politiet fordi de kørte mere end 40% hurtigere, end det var tilladt på strækningen.

En betinget frakendelse betyder ny teoriprøve og ny køreprøve, hvis man ønsker at beholde sit kørekort, samt prøvetid på tre år. I den periode mister man kortet på stedet, hvis man begår en lignende foreseelse.

Den hurtigste bilist blev målt til at køre 131 km/t, og fælles for de 137 bilister er, at deres bøde bliver dobbelt så høj som normalt, da de netop kørte forbi et vejarbejde.

Politiet oplyser i øvrigt, at man fortsat agter at måle farten på Køge Bugt Motorvejen, mens vejarbejdet står på.

Stil skarpt

Vejdirektoratets kampagne hedder “Stil Skarpt – Vejarbejde kræver fokus,” og den blev tidligere på måneden relanceret flere steder i Danmark.

Vejdirektoratet skriver, at antallet af trafikulykker ved vejarbejder er stigende. I 2019 skete der 318 ulykker ved vejarbejder, en stigning på 80 ulykker på to år.

”De stigende antal ulykker ved vejarbejder tyder desværre på, at for mange trafikanter fortsat er uopmærksomme, når de kører forbi vejarbejder,” siger områdechef Charlotte Vithen fra Vejdirektoratet, til Vejdirektoratet.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu