Dødsdømt for at opildne til selvantændelse

31. januar 2013 10:10 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Dødsdømt for at opildne til selvantændelse
Billede mangler

KINA: To kinesere, 40-årige Lorang Konchok og hans 31-årige nevø Losang Tsering, er torsdag ved en domstol i Sichuan-provinsen kendt skyldige i at have opildnet otte tibetanske munke til at sætte ild til dem selv.

 

Konchok er blevet dømt til døden med to års udsættelse, hvilket reelt betyder, at han skal sidde i fængsel resten af sine dage, medmindre straffen bliver nedsat til en fast tid på et senere tidspunkt. Tsering har fået en dom på 10 års fængsel. Det skriver det kinesiske nyhedsbureau Xinhua ifølge Reuters.

Det er første gang nogensinde, at nogle bliver dømt for at opfordre munke til at sætte ild til dem selv.

Næsten 100 tibetanske munke har siden 2009 sat ild til sig selv under protester mod det kinesiske styre, og de fleste af dem er døde. I det konkrete tilfælde, hvor Lorang Konchok og Losang Tsering ifølge domstolen var en stærkt medvirkende årsag til selvantændelserne, døde tre af de otte munke.

Konchok og Tsering blev anholdt i august sidste år og har indrømmet, at de har modtaget instrukser fra Tibets åndelige eksilleder, Dalai Lama, og at de har videregivet informationer, heriblandt billeder, om hver enkelt af de otte munke.

Kina beskylder Dalai Lama og en række pro-tibetanske for generelt at opfordre munkene til at protestere ved at sætte ild til dem selv, men det afviser Dalai Lama.

BNB/Reuters

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu