Dødstal kryber op på 80 efter pakistansk bombe

17. februar 2013 07:43 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Dødstal kryber op på 80 efter pakistansk bombe
Billede mangler

PAKISTAN: Lørdagens bombeangreb i den pakistanske by Quetta har nu kostet 80 mennesker livet, og ifølge en højtstående sikkerhedskilde kan tallet blive endnu højere, fordi 20 mennesker er kritisk såret. Det skriver Reuters, som også beretter, at flere af de dræbte er skolebørn.

 

Bomben eksploderede tilsyneladende i en basar i et område, hvor der bor mange shiamuslimer, og en polititalsmand betegner det som et sekterisk angreb fra ekstremistiske sunnimuslimer.

Efterfølgende har den sunnimuslimske gruppe Lashkar-e-Jhangvi påtaget sig ansvaret for angrebet.

»Eksplosionen blev forårsaget af en improviseret sprængladning monteret på en motorcykel,« siger politiinspektør i Quetta Wazir Khan Nasir ifølge Reuters.

»Dette er en fortsættelse af terroren mod shiitiske,« tilføjer han.

I sidste måned påtog Lashkar-e-Jhangvi sig ansvaret for et andet angreb i Quetta, hvor næsten 100 mennesker mistede livet. Medlemmer af det shiamuslimske mindretal har efter sigende bedt regeringen om beskyttelse mod angreb fra den militante sunnimuslimske gruppe.

Ifølge Reuters blev flere end 400 shiamuslimer slået ihjel sidste år – mange i bombeangreb, og gerningsmændene bliver næsten aldrig fanget.

BNB/Reuters

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu