Dødstal stiger efter iransk jordskælv

16. april 2013 18:59 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Dødstal stiger efter iransk jordskælv
Billede mangler

IRAN/PAKISTAN: Mindst 34 personer har mistet livet i den sydvestlige del af Pakistan, efter et kraftigt jordskælv tirsdag ramte den sydøstlige del af nabolandet Iran. Det oplyser pakistanske myndigheder ifølge nyhedsbureauet Reuters.

 

I den pakistanske provins Baluchistan er tre kvinder og to børn blevet dræbt, da deres hus i Panjgur-distriktet styrtede sammen.

Nyhedsbureauet AFP oplyser, at otte personer har mistet livet i byen Mashkeel, og jordskælvet har ødelagt flere end 1.000 huse i byen.

Det er derimod uklart, hvor mange iranere, der er blevet dræbt af jordskælvet. CNN oplyste tidligere tirsdag, at mindst 40 personer havde mistet livet i Iran.

Embedsmanden Morteza Akbarpour fra et iransk krisecenter oplyste tirsdag eftermiddag, at »jordskælvet indtil nu ikke har medført dødsfald.«

»Jordskælvets epicenter lå i ørkenen, og der er ingen omkringliggende befolkningsområder. Der er ingen dødsfald i byerne omkring epicenteret,« sagde han til det iranske nyhedsbureau ISNA.

Jordskælvet målte 7,8 på Richterskalaen, rapporterer USAs geologiske myndigheder, og dets epicenter lå omkring 80 kilometer fra grænsen til Pakistan og Afghanistan.

Skælvet var så kraftigt, at det også kunne føles i Indien og flere golfstater. I Abu Dhabi i De Forenede Arabiske Emirater fik det bygninger til at ryste i omkring 40 sekunder, og flere højhuse måtte evakueres.

Irans eneste atomanlæg, Bushehr i den vestlige del af landet, er sluppet fra skælvet uden skader, siger en medarbejder fra det russiske firma, der har opført anlægget.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu