Dødstal stiger til 30 efter iransk jordskælv

9. april 2013 18:54 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Dødstal stiger til 30 efter iransk jordskælv
Billede mangler

IRAN: Den iranske by Bushehr er tirsdag blevet ramt af et jordskælv, som indtil videre har kostet 30 mennesker livet og såret op mod 800, som nu får lægehjælp. Det fortæller provinsens guvernør, Fereydoon Hasanvand, til iransk stats-TV ifølge AFP.

 

Der er endnu ikke detaljer om, hvor de tilskadekomne præcist kommer fra, men lederen for nødhjælpsorganisationen Røde Halvmåne siger, at de første statusrapporter tyder på, at mindst én mindre landsby nær byen Khormoj er jævnet med jorden. Området er hjem for omkring 12.000 indbyggere.

Flere iranske medier skriver, at redningshold og sikkerhedsstyrker er sendt ud til området for at lede efter overlevende. Telte, tæpper og mad er også sendt af sted, skriver det iranske nyhedsbureau Fars.

Jordskælvet havde sit epicenter omkring 90 kilometer fra Bushehrs atomkraftværk, men guvernør Hasanvand fastslår til iransk stats-TV, at anlægget ikke har taget skade.

Jordskælvet kunne mærkes i Dubai, Qatar og Bahrain og havde 12 efterskælv, hvor det største er blevet målt til 5,3 på richterskalaen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu