Dødstallet i trafikken styrtdykker

21. december 2012 09:28 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Dødstallet i trafikken styrtdykker
Billede mangler

Rigspolitiet, trafikstyrelsen, Rådet for Sikker Trafik og Vejdirektorater uddeler ros til de danske trafikanter.
 
Trafikken er blevet mere sikker. For fjerde år i træk er antallet af trafikdræbte faldet til et historisk lavt tal.
 
Den positive udvikling skyldes først og fremmest, at trafikanterne selv hjælper til.
 
Når 2012 rinder ud, tyder alt på, at omkring 180 personer har mistet livet i trafikken i løbet af året, lyder den foreløbige vurdering fra Vejdirektoratet.
 
Dermed er 2012 fjerde år i træk med nedgang i antallet af trafikdræbte. Ikke siden man begyndte at registrere trafikulykker i 1930, har antallet været så lavt. Også tallet for de tilskadekomne er faldet, og vurderes af Vejdirektoratet til at ligge omkring 3.650 personer, når året er omme.
 
Selv om hver eneste dræbt og tilskadekommen er én for mange, er det meget glædeligt, at tallet er faldet så meget. Sådan lyder det samstemmende fra Rigspolitiet, Vejdirektoratet, Trafikstyrelsen og Rådet for Sikker Trafik, der peger på, at trafikanternes ændrede adfærd har en stor del af æren for den positive udvikling. Der er sket færre ulykker over hele linjen blandt alle trafikanttyper og i alle aldersgrupper.
 Bedre trafikanter
Der er flere forklaringer på, at det går i den rigtige retning. Men den afgørende forklaring er, at trafikanterne har fået en mere sikker adfærd: Hastighederne på de danske veje er faldet, færre kører spirituspåvirkede, flere er opmærksomme i trafikken, brugen af sikkerhedssele er steget og det samme gælder brugen af cykelhjelme.
 
Desuden har en større respekt for bøderne og politiets kontroller også bidraget til større trafiksikkerhed.
 
– Vi har aldrig haft så meget kontrol som i 2012. Vi har skrevet flere sager, og de højere bøder har også haft en positiv effekt. Men vi har stadig en lille gruppe trafikanter, som tilsyneladende ikke ønsker at ændre adfærd. Dem vil vi fortsat komme efter med en målrettet indsats i 2013, da hver ulykke er én for meget, siger Allan Nyring, politiinspektør hos Nationalt Beredskabscenter.
 Fakta:
En foreløbig optælling fra Vejdirektoratet tyder på, at antallet af trafikdræbte i 2012 ender på 180 personer.
3.650 tilskadekomne(kilde: Vejdirektoratet).

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu