Dødstallet stiger i Egypten efter fodbolddom

26. januar 2013 20:16 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Dødstallet stiger i Egypten efter fodbolddom
Billede mangler

Egyptens nationale råd fordømmer gadevolden og opfordrer til dialog, efter massive uroligheder har kostet en lang række mennesker livet.

 

I kølvandet på dommen udbrød der omfattende uroligheder i byen Port Said nordøst for Cairo, der også lagde ramme om tragedien på fodboldstadionet 1. februar.

Lørdag har Egyptens nationale råd, ledet af præsident Morsi, fordømt gadevolden, og rådet har opfordret til national dialog, så man kan få sat en stopper for sammenstødene, oplyser landets informationsminister ifølge Reuters.

Rådet overvejer desuden at erklære undtagelsestilstand i nogle af de værst ramte områder, hvor man også overvejer at indføre udgangsforbud.

Ifølge meldinger fra Egypten er der politibetjente blandt de dræbte, og flere end 200 meldes såret i optøjerne, der er brudt ud, fordi mange borgere i Port Said er vrede over, at det er folk fra deres by, der skal bøde for fodboldtragedien.

Det kostede hele 74 mennesker livet, da en foldboldkamp endte med voldsomme uroligheder på stadionet i byen, og nu skal 21 mennesker altså betale den højeste pris for at have været indblandet i voldshandlingerne.

Hele 73 personer har været anklaget for at have deltaget i urolighederne, der brød ud på stadion efter en kamp mellem Cairos Al Ahli-fodboldhold og det lokale al-Masry-hold.

Tilskuere blev trampet ihjel eller faldt ned fra tribunerne, da de prøvede at flygte fra urolighederne, der opstod, da tilhængere af al-Masry gik til angreb på tilhængere fra det andet hold. De fleste af de dræbte var således tilhængere af Al Ahli.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu