Dødt løb i Senatet efterlader Italien fastlåst

26. februar 2013 02:24 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Dødt løb i Senatet efterlader Italien fastlåst
Billede mangler

ITALIEN: Italiens centrum-venstre koalition vinder flertal i Deputeretkammeret (underhuset i parlamentet, red.), mens der er dødt løb i Senatet, efter næsten alle stemmerne er talt op, oplyser det italienske indenrigsministerium ifølge Reuters.

 

Efter 99,9 procent af stemmerne natten til tirsdag er talt op, fører centrum-venstre koalitionen med et overbevisende flertal på omkring 125.000 stemmer i Deputeretkammeret.

Parlamentets andet kammer, Senatet, er imidlertid en anden historie. Her står det stort set lige mellem centrum-venstre koalitionen og højrefløjen med Silvio Berlusconi i spidsen, hvormed det endnu er usikkert, hvem der sikrer sig dette flertal.

Da en regering i praksis skal have flertal i både Deputeretkammeret og Senatet for at kunne styre landet, har centrum-venstre koalitionen anført af Pier Luigi Bersani, formand for Det Demokratiske Parti, altså brug for hjælp fra enten den langhårede tv-komiker Beppe Grillo og hans nytilkomne populistiske protestparti, Femstjerne-bevægelsen, eller Berlusconi, hvilket dog i øjeblikket virker usandsynligt.

Kan der ikke opnås enighed, skal landet ud i et nyvalg.

Det er endnu uklart, hvornår det endelige valgresultat foreligger.

BNB/Reuters

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu