ANNONCE

Død af grusom sygdom

23. november 2020 21:29 | Af: Keld Stampe, ks@newsbreak.dk

Patrick Quinn, der var en af mændene bag 'Ice Bucket Challenge' er død af ALS.

Død af grusom sygdom
PAfdøde Pat Quinn ses her sammen med sin hustru Jenn. Billedet er juli 2016. Foto:Patrick Lewis/Shutterstock/Ritzau Scanpix

Efter i syv år at have kæmpet med den grusomme sygdom ALS – Amyotrofisk lateral sklerose – er amerikanske Patrick Quinn gået bort. Han døde søndag den 22. november. Det skriver blandt andet CNN.

Der er tale om en uhelbredelig sygdom, som rammer og nedbryder de motoriske nerver i hjerne, hjernestamme samt den forlængede rygmarv og som til sidst medfører døden.

Patrick Quin var en af arkitekterne bag ‘Ice Bucket Challenge’ trenden, der kort fortalt handler om at hælde iskoldt vand og isterninger ud over sig selv, og som i 2014 nærmest hærgede de sociale medier i hele verden. Formålet var at indsamle forskningsmidler til netop ALS.

Blandt de store, internationale navne, som valgte at bidrage ved ‘det kolde gys’ i den gode sags tjeneste var blandt mange andre Bill Gates, Oprah Winfrey, Lady Gaga, Taylor Swift, Tiger Woods, Eminem, Rihanna, Usain Bolt, Miley Cyrus, Michael Jordan, George W. Bush og Mark Zuckerberg.

Ifølge TMZ har tiltaget resulteret i 250 millioner dollar eller mere end 1,6 milliarder danske kroner i donationer til det globale ALS arbejde.

Patrick Quinn, der boede i Yonkers, New York, var 30 år gammel, da han i marts 2013 blev diagnosticeret med ALS. Han stiftede efterfølgende organisationen ‘Quinn for the Win’ for at skabe opmærksomhed om og rejse midler til kampen mod ALS.

Patrick Quinn blev blot 37 år gammel.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu