ANNONCE

Død af hjertestop

29. september 2020 09:07 | Af: Keld Stampe, ks@newsbreak.dk

Kevin Burns, produceren bag kæmpe successer som 'Poseidon Adventure' og 'Lost in Space' er gået bort.

Død af hjertestop
Kevin Burns døde søndag den 27. september af hjertestop på et hospital i Los Angeles. Han blev 65 år. Foto: Scanpix

Den dobbelte Emmy-vinder og højt profilerede producent af reality og faglitterære tv-programmer, Kevin Burns, er gået bort.

Kevin Burns, der var stifter af og præsident for ‘Prometheus Entertainment’, døde søndag den 27. september af hjertestop på et hospital i Los Angeles. Det skriver Hollywood Reporter.

Afdøde producerede, forfattede og instruerede i sin karriere en vifte af såvel TV-dokumenrarer som Playboy-centrerede reality-programmer. I sidstnævnte kategori kan for eksempel nævnes ‘The Girls Next Door’, ‘Kendra on Top’ og ‘Hef’s Runaway Bride’.

Mest anerkendt blev han dog for historiske dokumentarer og serier som ‘Ancient Aliens’, ‘Food Paradise’, ‘The UnXplained’ og ‘The Curse of Oak Island’.

I 2002 vandt han en Emmy for produktionen af en ny version af ‘Biography’ og allerede året efter en ditto for ‘Hollywood Rocks the Movies: The 1970´s’, der havde David Bowie som vært.

Kevin Burns producerede gennem sin fantastiske karriere mere end 800 timers tv-programmer, der blev sendt på netværk som AMC, History, WEtv, A&E, Travel Channel, E !, Bravo, Animal Planet og National Geographic.

Han voksede op i Niskayuna, New York, og studerede film på Hamilton College og Boston University, hvor han modtog sin kandidatgrad i 1981. Samme år vandt han en ‘Student Academy Award’ for bedste kortfilm.

Han kom til Los Angeles i 1988, hvor han fik job inden for markedsføring og promovering på ’20th Century Fox Television’. Senere, i 1993, var han medstifter af Foxstar Productions, hvor han stod bag produktionen af tre Alien Nation-telefilms.

Han forlod virksomheden for at lancere Prometheus i 1999.

Kevin Burns blev 65 år.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu