ANNONCE

Død efter lang sygdom

15. oktober 2020 11:11 | Af: Keld Stampe, ks@newsbreak.dk

Kondolencerne strømmer ind fra de helt store på den britiske teaterscene.

Død efter lang sygdom
Herbert Kretzmer døde onsdag den 14. oktober i sit hjem i London efter lang tids kamp med parkinsons syge. Foto: Scanpix/Shutterstock.

Den anerkendte britiske journalist og tekstforfatter Herbert Kretzmer er død. Det skriver blandt andet Hollywood Reporter.

Den triste nyhed bekræftes også af afdødes familie, der fortæller, at han gik bort den 14. oktober efter lang tids kamp med parkinsons syge.

Herbert Kretzmer var en eftertragtet leverandør af engelske tekster og oversættelser for ikke-engelske kunstnere. For eksempel havde han gennem mange år et samarbejde med den franske sanger og sangskriver Charles Aznavour og var manden bag adskillige af de engelske ord til stjernens sange.

Mest kendt blev han dog for sine tekster til den engelsk-sprogede udgave af musicalen Les Misérables, der er baseret på Victor Hugos roman fra 1862  af samme navn.

Kondolencer og hyldester er da også strømmet ind fra de helt store fra teater- og musicalverdenen. Blandt andet  sangeren Elaine Paige, tekstforfatteren Tim Rice og Les Miserables-producenten Cameron Mackintosh.

Sidstnævnte understreger Herbert Kretzmers store rolle i at bringe Victor Hugos klassiske fortælling om trods og forløsning i det tidlige 19. århundredes Frankrig til scenen i London i oktober 1985, fem år efter at den havde haft premiere i Paris.

“Hans vidunderlige ord til Les Misérables vil bestå med hans minde til evig tid,” siger han i en erklæring.

Elaine Paige benævner ham som ‘en mester i ordspil’, mens Tim Rice bruger ord som ‘en stor tekstforfatter og en gigant indenfor sin metier’.

Herbert Kretzmer, blandt venner kaldet Herbie, blev født i Kroonstad, en lille by syd for Johannesburg, Sydafrika, i oktober 1925.

Han opnåede at blive udnævnt til Chevalier af ‘Order of Arts and Letters’ i Frankrig og blev også tildelt ordenen ‘Order of British Empire’ i Storbritannien.

Herbert Kretzmer boede til det sidste sammen med hustruen Sybil Sever i parrets hjem i London. Han blev 95 år.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu