ANNONCE

Død af sjælden nervesygdom

3. november 2020 12:23 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Spillede en stor del af karrieren i Skotland.

Død af sjælden nervesygdom
Hearts' Marius Zaliukas helt til højre løfter den skotske pokal i 2012. Foto: David Moir/Scanpix

Ganske kort inden dommeren fløjtede semifinaleopgøret mellem Hearts og Hibernian i gang lørdag, fik holdene en besked, der især rammer hårdt i førstnævnte klub. Forsvarsspilleren Marius Zaliukas’ krop havde givet op.

Han, der spillede mere end 150 kampe for netop Hearts, har i flere år døjet med en sjælden nervesygdom, der påvirker nervesystemet i alvorlig grad. Litaueren blev bare 36 år gammel, skriver BBC. 

Nærmest uhyggeligt er det, at nyheden ramte kort før et opgør mellem netop Hearts og Hibernian. Hearts’ største fodboldsucces er nemlig en 5-1 sejr i den skotske pokalturnering anno 2012. Dengang var Zaliukas kaptajn for truppen, der til sidst kunne løfte trofæet. Sejren var over Hibernian.

Lørdagens pokalkamp mellem de samme klubber endte også med en sejr til Hearts, og den var træner Robbie Neilson, der spillede på holdet med netop litaueren, ikke sen til at dedikere til sin tidligere holdkammerat.

– Det er passende, at vi i dag slog vores ærkerivaler i en skotsk pokalkamp. Når du tænker på Marius, vil det særligste øjeblik være billedet af ham, der løfter trofæet som kaptajn, da holdet slog Hibernian 5-1. Forhåbentlig vil det give bare en flig af støtte til familien i denne svære tid, sagde han efter kampen ifølge BBC.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu