ANNONCE

Død af sjælden sygdom

9. juli 2020 18:20 | Af: Keld Stampe, ks@newsbreak.dk

Den anerkendte amerikanske filmmager Ronald Schwary er gået bort.

Død af sjælden sygdom
Filmmageren Ronald Schwary, her sammen med den engelske skuespiller Claire Forlani, er død. Han blev 76 år. Foto: Scanpix/Bei/Shutterstock.

Filmskaberen Ronald Schwary, der ikke mindst er kendt som producer af det Oscar-vindende drama ‘Ordinary People’, er død. Han blev 76 år. Det skriver blandt andet The Hollywood Reporter.

Dødsfaldet er også blevet bekræftet af sønnerne Neil og Brian Schwary.

“I årenes løb kæmpede han hårdt for at være den bedste version af sig selv, han kunne være. Han spøgte og grinede konstant, uanset hvor hård dagen var. Han glædedes sig til det sidste over livet på trods af prøvelser og trængsler som følge af sygdom,” skriver sønnerne i en erklæring.

Ronald Schwary måtte trække sig fra filmbranchen i 2015 efter at have kæmpet med en sjælden autonom, neurologisk sygdom.

Men inden da skabte han en række store film. Ud over Ordinary People, der er baseret på en roman af  Judith Guest, og som blev instrueret af skuespiller og instruktør Robert Redford, kender man ham også for store produktioner som ‘A Soldier’s Story’, ‘Absence of Malice’ og ‘Scent of a Woman’.

Flere roller

Ronald Schwary påtog sig også flere forskellige roller som skuespiller og opnåede således at arbejde på begge sider af kameraet. Han medvirkede blandt andet i ‘Tootsie’, ‘Sabrina’, ‘Cops & Robbersons’ samt et par andre film.

Ronald Schwary blev i 1971 gift med den Emmy-nominerede stylist Susan Carol. Parret blev dog skilt i 1994.

Afdøde efterlader sig sine to sønner, et barnebarn samt tre brødre og en søster.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu