ANNONCE

Død af sjælden sygdom

2. april 2021 07:06 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk

TV-veteranen, der var en af de første studieværter på nyhedsstationen CNN, blev 82 år gammel

Død af sjælden sygdom
Don Farmer var med som studievært fra begyndelsen, da Ted Turner i 1980 åbnede TV-stationen CNN. Foto: Farmer Family.

Den kendte amerikanske nyheds-vært Don Famer er død, 82 år gammel. Det skriver flere amerikanske medier, herunder Variety.

Don Farmer døde i Florida af en sjælden form for Parkinson, PSP.

Don Farmer var et kendt ansigt i USA, hvor han i næsten hele sin lange karriere var samlingspunktet på utallige nyhedsudsendelser.

Don Farmer begyndte sin journalistiske karriere på NBC News inden han i 1965 skiftede til ABC News. Her dækkede han blandt andet drabet på borgerrettighedsforkæmperen Martin Luther King og interviewede Beatles.

Ankervært på CNN

I 1980 skiftede han til Ted Turners nystartede CNN som nyhedsvært og blev dermed et af de ansigter man forbinder med CNNs opstart. Her dækkede han blandt andet Cuba med en hel uges live-udsendelse – inklusiv et interview med den daværende cubanske leder Fidel Castro.

Men det blev kun til syv år på den hastigt voksende tv-nyhedsstation inden Don Farmer fik nyt job. Denne gang på WSB-TV Atlanta, hvorfra han dækkede verdens brændpunkter – blandt andet starten på Golfkrigen og Berlinmurens fald.

Pensionist

I 1997 trak Don Farmer sig tilbage fra det hektiske arbejdsliv sammen med sin kone, Curle, som han lavede mange journalistiske opgaver sammen med.

Men de kunne ikke helt slippe journalistikken og fortsatte derfor med at arbejde freelance for lokale medier, ligesom det også blev til to noveller om netop nyhedsmedier: ‘Fatal Ambition’ og Deadly News’.

Ud over sin kone gennem 49 år, Curle, efterlader Don Farmer sig en søn, en datter, fem børnebørn og en søster.

Fakta

PSP - Progressiv Supranucleær Parese

Progressiv betyder fremadskridende. Supranucleær hentyder til områder i hjernen. Parese betyder svækkelse eller lammelse.

PSP er en kronisk sygdom. Den gennemsnitlige debutalder er 63 år. Det anslås, at der i Danmark er ca. 350 PSP-ramte. Sygdommen blev først indgående beskrevet i 1964.

Mange udvikler tidligt problemer med usikker gang, balancebesvær og faldtendens. De pludselige fald bevirker ofte, at der udredes for andre sygdomme, før diagnosen stilles.

Kilde: Parkinson.dk

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu